fbpx
Με 1.500 εκθέτες η φετινή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Με 1.500 εκθέτες η φετινή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Συνολικά 1.500 εκθέτες από περισσότερες από 70 χώρες και περίπου 200 συγγραφείς θα δώσουν το παρών στη φετινή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, η οποία θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, κάθε μέρα θα επιτρέπεται η είσοδος σε 25.000 επισκέπτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού, να έχουν αναρρώσει από κορονοϊό ή να έχουν αρνητικό τεστ.

Τιμώμενη χώρα είναι φέτος ο Καναδάς, που θα εκπροσωπηθεί στην έκθεση με σχεδόν 60 συγγραφείς, μεταξύ των οποίων και η ελληνικής καταγωγής Catherine Mavrikakis. Μάλιστα, πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ένα εικονικό περίπτερο «τιμώμενου προσκεκλημένου» θα παρουσιάζει τη λογοτεχνική σκηνή του Καναδά, αναδεικνύοντας παράλληλα την ψηφιακή τεχνογνωσία της χώρας.

«Η έμφαση της φετινής Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης θα δοθεί στην επανένωση με συναδέλφους και συγγραφείς από όλο τον κόσμο. Τα βιβλία αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ανθεκτικά και δημοφιλή στη διάρκεια της πανδημίας. Ο καθένας που επιθυμεί να κατανοήσει την πολυπλοκότητα της εποχής μας, εκτιμά τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία που επιδεικνύουν οι συγγραφείς καθώς και τη φροντίδα των εκδοτικών οίκων, που απαιτούνται για την παραγωγή βιβλίων. Η λογοτεχνία συνδέει αναγνώστες από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Juergen Boos, πρόεδρος της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.