fbpx
«Λογοτεχνικό τοπόσημο» το μουσείο του Κερτ Βόνεγκατ στην Ινδιανάπολη

«Λογοτεχνικό τοπόσημο» το μουσείο του Κερτ Βόνεγκατ στην Ινδιανάπολη

Το πρώτο της λογοτεχνικό τοπόσημο (literary landmark) απέκτησε η Πολιτεία της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, καθώς ένα μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και στο έργο του συγγραφέα Κερτ Βόνεγκατ (1922-2007) έλαβε την πιστοποίηση αυτή από την αμερικανική οργάνωση Literary Landmarks Association.

Ο Κερτ Βόνεγκατ, δημιουργός εμβληματικών έργων όπως τo Σφαγείο Νούμερο 5 (μτφρ. Φίλιππος Χρυσόπουλος, Κέδρος 2008) και η Φωλιά της γάτας (μτφρ. Φίλιππος Χρυσόπουλος, Κέδρος 2007), γεννήθηκε στην Ινδιανάπολη, όπου σήμερα βρίσκεται ένα μουσείο αφιερωμένο σε αυτόν – μάλιστα, το μουσείο πρόσφατα μεταφέρθηκε σε ένα νέο, τριώροφο κτίριο, ενώ τον Απρίλιο του 2022 προγραμματίζει μια ειδική εκδήλωση για να γιορτάσει τη διάκρισή του.

Σημειώνεται ότι η Literary Landmarks Association από το 1986 πιστοποιεί ως «λογοτεχνικά τοπόσημα» ιστορικά κτίρια και τοποθεσίες που βρίσκονται στις ΗΠΑ και συνδέονται με σημαντικές προσωπικότητες της λογοτεχνίας. Πέρα από το μουσείο του Κερτ Βόνεγκατ, έχει αναγνωρίσει πάνω από 60 λογοτεχνικά τοπόσημα σε 37 πολιτείες.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.