fbpx
Η Netflix επενδύει στο έργο του Ρόαλντ Νταλ

Η Netflix επενδύει στο έργο του Ρόαλντ Νταλ

Τα δικαιώματα για όλες τις μεταφορές έργων του Ρόαλντ Νταλ στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο εξασφάλισε η Netflix, εξαγοράζοντας την εταιρεία The Roald Dahl Story Company, επικεφαλής της οποίας είναι ο εγγονός του συγγραφέα, Λουκ Κέλι. Πρόκειται για μια εταιρεία που το 2019 είχε έσοδα ύψους 26 εκατομμυρίων λιρών. Το αντίτιμο της εξαγοράς δε γνωστοποιήθηκε.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, ο Λουκ Κέλι και ο διευθύνων σύμβουλος της Netflix, Τεντ Σαράντος, ανέφεραν πως «ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε κάποιες από τις πιο αγαπημένες ιστορίες στους σημερινούς και στους μελλοντικούς θαυμαστές τους με νέους, δημιουργικούς τρόπους».

O εγγονός του Ρόαλντ Νταλ, σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους της The Roald Dahl Story Company, τόνισε πως «με την υποστήριξη της Netflix θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους και οικογένειες σε όλο τον κόσμο», ενώ γνωστοποίησε ότι ένα σημαντικό μέρος των εσόδων από την εξαγορά της εταιρείας θα διατεθεί για την ίδρυση μίας φιλανθρωπικής οργάνωσης για την υγεία των παιδιών και κατά του ρατσισμού και του μίσους.

Σημειώνεται ότι το 2018 η Netflix είχε υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία The Roald Dahl Story Company για τη μεταφορά βιβλίων του Ρόαλντ Νταλ στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Στο πλαίσιο εκείνης της συμφωνίας, βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής σχεδόν 20 έργα, μεταξύ των οποίων μια σειρά βασισμένη στον κόσμο του μυθιστορήματος Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας και ένα μιούζικαλ βασισμένο στη Ματίλντα.

Τα βιβλία του Ρόαλντ Νταλ κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.