fbpx
1ο Bridge Festival (Ελλάδα-Ελβετία), 2-4 Οκτωβρίου

1ο Bridge Festival (Ελλάδα-Ελβετία), 2-4 Οκτωβρίου

Στον νέο πολυχώρο για το βιβλίο Σ22 (Σμολένσκυ 22, Εξάρχεια), τέσσερις από τις πιο ενδιαφέρουσες συγγραφείς από τη γερμανόφωνη Ελβετία επισκέπτονται την Ελλάδα, διαβάζουν και συνομιλούν με τέσσερις Έλληνες συναδέλφους τους για τη λογοτεχνία τους, για τα όρια των ειδολογικών κατατάξεων και για την τέχνη της γραφής: Dorothee Elminger, Ariane von Graffenried, Dana Grigorcea Monioudis, Dagny Gioulami, Δανάη Σιώζιου, Katerina Iliopoulou, Orfeas Apergis, Yiannis Doukas.

Bridge Festival
Το Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τεχνών Bridge είναι μια ετήσια διοργάνωση. Κάθε χρόνο μια διαφορετική χώρα είναι η τιμώμενη χώρα του φεστιβάλ. Το σκεπτικό του Bridge είναι να καθίσταται μια γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην εκάστοτε τιμώμενη χώρα και την Ελλάδα.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τεχνών Bridge διοργανώνεται στην Αθήνα το τριήμερο 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2021 με τιμώμενη χώρα την Ελβετία, οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και συνδιοργανωτή τον ελβετικό κρατικό πολιτιστικό οργανισμό Pro Helvetia.

Το Bridge επιθυμεί να οικοδομεί ισχυρούς και μόνιμους δεσμούς με ιδρύματα, καλλιτέχνες και το κοινό στην Ευρώπη και διεθνώς.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί η ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή και σκέψη, να υποστηριχτούν οι δημιουργοί, να προκύψουν θεμελιωμένες και μακρόχρονες συνεργασίες και να ιδρυθεί ένα διεθνές δίκτυο συνεργασίας ανάμεσα σε ιδρύματα, επαγγελματίες, φορείς, δημιουργούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και πρωτοβουλίες στην επικράτεια του πολιτισμού με σκοπό την πολιτιστική ανάπτυξη.

Το Bridge έχει ως πυρήνα τις τέχνες του λόγου (όπως ποίηση, πεζογραφία, δοκίμιο, θέατρο) και με αυτή την αφετηρία θα ανοιχτεί σε άλλες τέχνες (μουσική, εικαστικά, κινηματογράφος, παραστατικές τέχνες, ψηφιακή τέχνη) επιδιώκοντας μέσα από παραγγελίες, εργαστήρια και ποικίλες συνέργειες να προσεγγίσει το ευρύτερο δυνατό κοινό και να προάγει τη δημιουργία νέων έργων.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες για το φεστιβάλ εδώ και στο: https://www.kairosculture.org/bridgefestival. Επιμέλεια του προγράμματος: Χρήστος Χρυσόπουλος – Gesa Schneider. Μετάφραση κειμένων: Γιάννης Καλλιφατίδης

Μια διοργάνωση της ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΜΚΕ. Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.