fbpx
Στο φως αδημοσίευτο διήγημα του Τένεσι Ουίλιαμς από το 1952

Στο φως αδημοσίευτο διήγημα του Τένεσι Ουίλιαμς από το 1952

Ένα «χαμένο» διήγημα του Τένεσι Ουίλιαμς, γραμμένο το 1952, πρωτοδημοσιεύτηκε πρόσφατα από το περιοδικό Strand, με τίτλο «The Summer Woman» [Η Γυναίκα του Καλοκαιριού]. Το έργο αυτό βρέθηκε στα αρχεία της βιβλιοθήκης Beinecke του Πανεπιστημίου Γέιλ, ενώ ο αρχισυντάκτης του Strand, Andrew Gulli, χαρακτήρισε «λογοτεχνικό μυστήριο» το ότι ο θεατρικός συγγραφέας δε δημοσίευσε ποτέ ένα τόσο καλό διήγημα.

Στο «The Summer Woman», ο Τένεσι Ουίλιαμς αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού ακαδημαϊκού, που κάθε καλοκαίρι επιστρέφει στη Ρώμη για να συνεχίσει τον δεσμό του με μια γυναίκα ελευθέρων ηθών, την οποία γνώρισε εκεί. Ωστόσο, καθώς τα χρόνια περνούν, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έρχεται αντιμέτωπος με την ολοένα και μεγαλύτερη εχθρότητα των Ιταλών απέναντι στους Αμερικανούς.

«Ο Ουίλιαμς ανακαλεί την ομορφιά της χώρας και την αυθεντική φιλική διάθεση των ανθρώπων, ενώ κάνει έναν σαφή παραλληλισμό ανάμεσα στη σχέση του Αμερικανού πρωταγωνιστή με μια Ιταλίδα ιερόδουλη και στην εμπλοκή των ΗΠΑ στις υποθέσεις άλλων χωρών – αμφότερες γεμάτες συγκρούσεις, αντιπάθεια και απομυθοποίηση», δήλωσε ο Andrew Gulli.

Πάντως, ο ίδιος ο Τένεσι Ουίλιαμς στα απομνημονεύματά του είχε αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια στην Ιταλία, γράφοντας ότι μόλις πέρασε τα σύνορα της χώρας η υγεία του «επανήλθε με μαγικό τρόπο», χάρη στον ήλιο και στους χαμογελαστούς Ιταλούς.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.