fbpx
Ένταλμα σύλληψης για τον βραβευμένο συγγραφέα Σέρχιο Ραμίρες

Ένταλμα σύλληψης για τον βραβευμένο συγγραφέα Σέρχιο Ραμίρες

Ένταλμα σύλληψης για τον βραβευμένο συγγραφέα Σέρχιο Ραμίρες εξέδωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Νικαράγουα, απαγγέλλοντάς του κατηγορίες για υποκίνηση μίσους και συνωμοσία για την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Ο 78χρονος Ραμίρες, που τιμήθηκε το 2017 με το βραβείο Θερβάντες, το σημαντικότερο διεθνώς βραβείο για την ισπανόφωνη λογοτεχνία, έχει εγκαταλείψει τη Νικαράγουα από τον Ιούνιο και η απάντησή του στο ένταλμα για τη σύλληψή του ήρθε μέσω ενός βίντεο που ανάρτησε στο Twitter, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι δικτατορίες στερούνται φαντασίας και επαναλαμβάνουν τα ψέματά τους, την οργή τους, το μίσος τους και τις μεθόδους τους». Υποστήριξε ακόμα πως οι λέξεις είναι τα μοναδικά του όπλα και θα συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί, για να ενισχύσει την ελευθερία και τη δημοκρατία ενάντια σε μία «δικτατορία».

Αντίστοιχες καταγγελίες για υποκίνηση μίσους και συνωμοσία έχουν απαγγελθεί σε πολιτικούς αντιπάλους του προέδρου της Νικαράγουα, Ντανιέλ Ορτέγα, οι οποίοι έχουν συλληφθεί ή τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σημειωτέον ότι ο Σέρχιο Ραμίρες κατά το παρελθόν ήταν στενός συνεργάτης του Ντανιέλ Ορτέγα, και μάλιστα είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της χώρας κατά την πρώτη θητεία του Ορτέγα ως προέδρου, από το 1985 έως το 1990. Ωστόσο, το 1995 αποχώρησε από το κίνημα των Σαντινίστας και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε σφοδρό επικριτή του Ορτέγα.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.