fbpx
Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου Εδιμβούργου: Ατενίζοντας το μέλλον

Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου Εδιμβούργου: Ατενίζοντας το μέλλον

Το 2022 σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 75 ετών από το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, στο πλαίσιο του οποίου διεξάγεται κάθε χρόνο και το φημισμένο Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου του Εδιμβούργου. Έτσι, για την επόμενη χρονιά οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ οραματίζονταν μία μεγαλοπρεπή διοργάνωση, που θα αναδείκνυε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Όμως είναι αμφίβολο αν τελικά αυτά τα σχέδια θα ευοδωθούν.

«Δε νομίζω ότι το 2022 είναι ο προορισμός. Ο προορισμός είναι το 2025 ή ακόμα και το 2030, τόσο θα χρειαστεί για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε πλήρως από την πανδημία», δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ο διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Βιβλίου του Εδιμβούργου, Nick Barley, επισημαίνοντας πως μετά την επιδημία του ιού Sars στο Χονγκ Κονγκ το 2003 χρειάστηκαν πέντε με έξι χρόνια μέχρι η ζωή να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς. «Οι πληγές από τέτοιου είδους πανδημίες είναι βαθιές. Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουμε να έχουν τελειώσει όλα σε έναν χρόνο. Ως διοργανωτές φεστιβάλ, πρέπει να κοιτάξουμε πέρα από το 2022. Αυτό θα είναι ένα βήμα προς την ανάκαμψη, που θα χρειαστεί κάποια χρόνια».

Φέτος το φεστιβάλ διεξήχθη πρώτη φορά με υβριδική μορφή, καθώς μπορούσε κανείς να το επισκεφτεί, αλλά και να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του μέσω διαδικτύου. Κι ενώ το κοινό που επισκέφτηκε την έκθεση ανήλθε σε 25.000 άτομα, αριθμός υποπενταπλάσιος σε σχέση με την προ πανδημίας εποχή, ο Barley στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Ήταν στ’ αλήθεια μια πρόκληση να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ φέτος. Είμαι περήφανος, κυρίως επειδή πετύχαμε να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ που κρατάει τη φλόγα ζωντανή. Μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον».

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.