fbpx
Κυκλοφορούν τον Νοέμβριο τα ημερολόγια της Πατρίσια Χάισμιθ

Κυκλοφορούν τον Νοέμβριο τα ημερολόγια της Πατρίσια Χάισμιθ

Περισσότερα από 25 χρόνια μετά την ανακάλυψή τους, τα ημερολόγια της Πατρίσια Χάισμιθ θα κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο σε Βόρεια Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο από τους εκδοτικούς οίκους Liveright Publishing και Weidenfeld & Nicholson αντίστοιχα.

Τα ημερολόγια της Πατρίσια Χάισμιθ καλύπτουν ολόκληρη την ενήλικη ζωή της και εκτείνονται σε πάνω από 8.000 σελίδες, μοιρασμένες σε 56 χοντρά σπιράλ τετράδια. Η στενή της συνεργάτιδα Anna von Planta ανέλαβε να τα «συμμαζέψει», κι έτσι η έκδοση που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο, 100 χρόνια μετά τη γέννηση της συγγραφέα, θα αποτελείται από σχεδόν χίλιες σελίδες.

«Αυτό που με εξέπληξε και με άγγιξε περισσότερο, όσο βυθιζόμουν στα ημερολόγια και στα τετράδια, ήταν ότι ανακάλυψα την ακατέργαστη και ασυγκράτητη φωνή της νεαρής Πατρίσια: νευρική στα πρώτα της τετράδια, στα οποία σκάρωσε τις πρώτες ιστορίες της. Συχνά ξεσπούσε στα ημερολόγιά της, που μιλούν για απογοητεύσεις, δύσκολες επιλογές, προσωπικούς θριάμβους που επιτεύχθηκαν με κόπο και μια πολύ έντονη κοινωνική ζωή. Έγινα μάρτυρας του οδυνηρού τρόπου με τον οποίο εξελίχθηκε στην Πατρίσια Χάισμιθ», δήλωσε η Anna von Planta στο The Bookseller.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Ανοίγει τις πύλες της η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, 16-19 Μαΐου

Με επετειακό χαρακτήρα, 850 εκθέτες, πάνω από 1.500 Έλληνες/-δες και ξένους/-ες συγγραφείς, ομιλητές/-τριες και επαγγελματίες του βιβλίου από 40 χώρες και με πάνω από 550 εκδηλώσεις σε 14 αίθουσες...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.