fbpx
Στην Ντζαϊλί Αμαντού Αμάλ το λογοτεχνικό Βραβείο Γκονκούρ της Ελλάδας 2021

Στην Ντζαϊλί Αμαντού Αμάλ το λογοτεχνικό Βραβείο Γκονκούρ της Ελλάδας 2021

H Καμερουνέζα συγγραφέας Ντζαϊλί Αμαντού Αμάλ (Djaïli Amadou Amal) απέσπασε το 2ο Βραβείο Γκονκούρ της Ελλάδας, για το μυθιστόρημά της με τίτλο Les Impatientes. Το βιβλίο καταπιάνεται με την καταπίεση των γυναικών στο Σαχέλ του Καμερούν, μέσα από την αφήγηση των ιστοριών τριών γυναικών που προσπαθούν να απελευθερωθούν από τα δεσμά τους.

Το έργο της Καμερουνέζας Αμάλ, το πρώτο της που κυκλοφόρησε στη Γαλλία, συγκέντρωσε επτά ψήφους στη σχετική διαδικασία, ενώ από δύο ψήφους είχαν η Ανωμαλία του Ερβέ λε Τελιέ (στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Opera, σε μετάφραση Αχιλλέα Κυριακίδη) και το Thésée, sa vie nouvelle του Καμίγ ντε Τολεντό (Camille de Toledo).

Το Βραβείο Γκονκούρ της Ελλάδας θεσπίστηκε το 2019, με εμπνευστή τον Γάλλο δημοσιογράφο, συγγραφέα και μέλος της Ακαδημίας Γκονκούρ, Πιέρ Ασουλίν. Οι κριτικές επιτροπές που ψηφίζουν για το βραβείο αποτελούνται από φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους. Διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Ακαδημία Γκονκούρ.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.