fbpx
Η… ασυνήθιστη συγγραφική μέθοδος του Μπόρις Τζόνσον

Η… ασυνήθιστη συγγραφική μέθοδος του Μπόρις Τζόνσον

Τη βοήθεια ενός διακεκριμένου μελετητή του Σαίξπηρ φέρεται να ζήτησε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να ολοκληρώσει το βιβλίο του για τον Μεγάλο Βάρδο, που έχει καθυστερήσει αρκετά χρόνια.

Ο Τζόνσον συμφώνησε το 2015, όταν ακόμα ήταν δήμαρχος του Λονδίνου, με τον εκδοτικό οίκο Hodder & Stoughton να γράψει μία βιογραφία του Σαίξπηρ έναντι 500.000 λιρών, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ. Το βιβλίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει το 2016, όμως ο Τζόνσον καθυστέρησε, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών και έπειτα πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα να μην έχει χρόνο να ασχοληθεί με το πόνημά του.

Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα και διατηρώντας την ανωνυμία του, ο εν λόγω μελετητής του Σαίξπηρ ανέφερε ότι το 2015 τον προσέγγισε εκπρόσωπος του Τζόνσον, ζητώντας του να παρευρεθεί σε συναντήσεις όπου θα απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με τον Σαίξπηρ. «Η αυθεντικότητα και η ευφυΐα, με διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του, θα ήταν το κριτήριο στην επιλογή των ερωτήσεων που θα έκανε ο κ. Τζόνσον και στον αμίμητο τρόπο με τον οποίο θα ανασκεύαζε τις απαντήσεις που θα λάμβανε», πρόσθεσε ο ακαδημαϊκός, ξεκαθαρίζοντας ότι αρνήθηκε την πρόταση αυτή.

Μάλιστα, απ’ ό,τι φαίνεται την τακτική αυτή είχε ακολουθήσει ο Τζόνσον και με το προηγούμενο βιβλίο του, μία βιογραφία του Ουίνστον Τσόρτσιλ που κυκλοφόρησε το 2014, για την οποία φέρεται να επιστράτευσε έναν ιστορικό που εμφανιζόταν ως «βοηθός ερευνών», ο οποίος στην πραγματικότητα απαντούσε στις ερωτήσεις του Τζόνσον, κι έπειτα εκείνος παράλλασσε τις απαντήσεις αυτές για να γράψει το βιβλίο του.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.