fbpx
Πώς η σύζυγος του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο επηρέασε το έργο του

Πώς η σύζυγος του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο επηρέασε το έργο του

Την επίδραση που είχε στο έργο του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο η σύζυγός του, Σάρλοτ Πέιν-Τάουνσεντ, αναδεικνύει μεταξύ άλλων ένα νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα αποκαλύπτει τον άγνωστο ρόλο που διαδραμάτισαν οι σύζυγοι διάσημων ανδρών στη ζωή τους.

Συγγραφέας του βιβλίου Forgotten Wives: How Women Get Written out of History είναι η Αν Όουκλι, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής πολιτικής στο UCL (University College London), η οποία υποστηρίζει ότι από την έρευνά της προκύπτει πως η Σάρλοτ Σο ενεπλάκη ενεργά στο έργο του συγγραφέα, διαβάζοντας τα γραπτά του και διορθώνοντάς τα.

«Χωρίς αυτήν, είναι πολύ πιθανό ο Σο να μην είχε καταφέρει ό,τι κατάφερε. Πριν τη γνωρίσει, δεν ήταν καθόλου γνωστός ή επιτυχημένος», δήλωσε η Όουκλι στην εφημερίδα Guardian. Όπως εξήγησε, η Σάρλοτ προερχόταν από εύπορη οικογένεια και, χάρη στα χρήματα που κληρονόμησε, ο Σο μπόρεσε ν’ αφοσιωθεί στη συγγραφή μετά τον γάμο τους. «Τον στήριξε οικονομικά, ώστε να μπορέσει να γίνει γνωστός με τα θεατρικά του έργα», ανέφερε προσθέτοντας πως, χάρη στην επιρροή της συζύγου του, πολλά έργα του ανέβηκαν από την Stage Society, μία κλειστή θεατρική ομάδα που ασχολούνταν με πρωτοποριακά και πειραματικά θεατρικά έργα. «Κάποια από τα έργα του θεωρούνταν σκανδαλώδη και δύσκολα θα παρουσιάζονταν στο κοινό. Χωρίς τη Σάρλοτ θεωρώ ότι θα συναντούσε πολύ περισσότερες δυσκολίες», υποστηρίζει η Όουκλι.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.