fbpx
Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και εικονογράφος Έρικ Καρλ (1929-2021)

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και εικονογράφος Έρικ Καρλ (1929-2021)

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 92 ετών, ο συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων Έρικ Καρλ (Eric Carle), γνωστός κυρίως για το έργο του The Very Hungry Caterpillar (Μια κάμπια πολύ πεινασμένη, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο). «Στο φως του φεγγαριού, μ’ ένα αστέρι στο χέρι, ένας ζωγράφος ουράνιων τόξων ταξιδεύει τώρα στον ουρανό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του.

Γεννημένος το 1929 στη Νέα Υόρκη από γονείς Γερμανούς μετανάστες, ο Έρικ Καρλ άρχισε να εικονογραφεί και να γράφει παιδικά βιβλία στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ενώ το πιο γνωστό του βιβλίο, που αποτελείται από μόλις 224 λέξεις, κυκλοφόρησε το 1969 και έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ έχει μεταφραστεί σε 62 γλώσσες. Πρωταγωνίστριά του, όπως προδίδει και ο τίτλος του, είναι μια κάμπια που προσπαθεί να χορτάσει τη μεγάλη πείνα της τρώγοντας ασταμάτητα, κι έπειτα φτιάχνει το κουκούλι της και πέφτει για ύπνο, για να ξυπνήσει κατόπιν μεταμορφωμένη σε μια όμορφη πεταλούδα.

Μιλώντας πριν από δύο χρόνια στο BBC, ο Έρικ Καρλ είχε ερμηνεύσει το γιατί, κατά την άποψή του, το βιβλίο του διαγράφει μια τόσο λαμπρή πορεία στις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού – μάλιστα, υπολογίζεται ότι πουλάει ένα αντίτυπο κάθε 15 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο: «Επί χρόνια ο εκδότης μου κι εγώ δεν ξέραμε το γιατί η Πολύ πεινασμένη κάμπια είναι τόσο δημοφιλής. Όμως με το πέρασμα του χρόνου αισθάνομαι ότι είναι ένα βιβλίο ελπίδας. Κι αυτή την αίσθηση ελπίδας απολαμβάνουν και αναπολούν οι αναγνώστες όλων των ηλικιών».

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.