fbpx

Βραβείο Plutarch Award σε βιογραφία του Ντίκενς

Με το βραβείο Plutarch Award, που απονέμεται κάθε χρόνο από την Biographers International Organization στην καλύτερη βιογραφία που εκδόθηκε στα αγγλικά, τιμήθηκε το Μυστήριο του Κάρολου Ντίκενς του Α.Ν. Γουίλσον, ο οποίος έχει γράψει στο παρελθόν και βιογραφίες του Λ. Τολστόι και του Κ.Σ. Λιούις.

Η κυκλοφορία του βιβλίου συνέπεσε με τη συμπλήρωση 150 ετών από τον θάνατο του Ντίκενς και καταγράφει τα σημαντικότερα γεγονότα στη ζωή του και το πώς αυτά επηρέασαν τα διασημότερα έργα του. Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του βραβείου, Κέιτ Μπιούφορντ, εξήρε τον ανθρωπισμό και τη γραφή του Γουίλσον, χαρακτηρίζοντας το έργο ως «βιογραφία ενός βιογράφου».

Υποψήφιες για το βραβείο ήταν επίσης βιογραφίες του Μάλκολμ Χ, του Τζίμι Κάρτερ, του Αβραάμ Λίνκολν και της Έμιλι Ντίκινσον.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.