fbpx
Στη δίνη αποκαλύψεων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ο βιογράφος του Φίλιπ Ροθ

Στη δίνη αποκαλύψεων για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ο βιογράφος του Φίλιπ Ροθ

Ο αμερικανικός εκδοτικός οίκος WW Norton αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά τη διανομή και την προώθηση της νέας βιογραφίας του συγγραφέα Φίλιπ Ροθ, καθώς ο Μπλέικ Μπέιλι, συγγραφέας του βιβλίου, είναι αντιμέτωπος με σωρεία καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος πρώην μαθητριών του.

Ο Μπέιλι, που ειδικεύεται στις βιογραφίες διάσημων λογοτεχνών, ήταν καθηγητής σε σχολείο της Νέας Ορλεάνης τη δεκαετία του 1990 και πρόσφατα ήρθαν στο φως καταγγελίες από πρώην μαθήτριές του για ανάρμοστη συμπεριφορά του απέναντί τους, ενώ μία από αυτές τον κατηγορεί ότι τη βίασε όταν ήταν 22 ετών, καταγγέλλοντας ότι η συμπεριφορά του ήταν κοινό μυστικό μεταξύ των αποφοίτων του σχολείου. Ο Μπέιλι μέσω του δικηγόρου του αρνείται τις κατηγορίες αυτές, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε ποτέ καταγγελία σε βάρος του όσο δίδασκε στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ωστόσο, ο εκδοτικός οίκος WW Norton έκανε λόγο για σοβαρές καταγγελίες και ανέστειλε προσωρινά τις διαδικασίες προώθησης και διανομής του βιβλίου του, μέχρι να προκύψουν περισσότερα στοιχεία, ενώ και το λογοτεχνικό πρακτορείο που τον εκπροσωπούσε, το Story Factory, αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία μαζί του.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.