fbpx
Λογοτεχνικό κυνήγι θησαυρού με έπαθλο αξίας 750.000 ευρώ

Λογοτεχνικό κυνήγι θησαυρού με έπαθλο αξίας 750.000 ευρώ

Ένα λογοτεχνικό κυνήγι θησαυρού με έπαθλο ένα ολόχρυσο περίτεχνο μικρό σεντούκι, του οποίου η αξία υπολογίζεται στα 750.000 ευρώ, έστησε ο καλλιτέχνης Michel Becker, προκαλώντας τους αναγνώστες του βιβλίου του The Golden Treasure of the Entente Cordiale να λύσουν τους γρίφους και να εντοπίσουν το πολύτιμο έπαθλο.

Το έπαθλο είναι ένα αντικείμενο ιδιαίτερης αξίας: πρόκειται για το δώρο που έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γαλλία τον Ιούλιο του 1903, έναν χρόνο πριν από την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο κρατών, η οποία έβαλε τέλος σε αιώνες φιλονικιών ανάμεσά τους. Ο Becker εντόπισε το κουτί αυτό και το αγόρασε. Στη συνέχεια το έκρυψε και τώρα προκαλεί τους αναγνώστες του βιβλίου του να το βρουν.

Αυτό όμως δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Το βιβλίο κυκλοφόρησε την Πέμπτη 8 Απριλίου σε δύο εκδόσεις, μία στα αγγλικά και μία στα γαλλικά. Η καθεμιά περιλαμβάνει από εννέα γρίφους (διαφορετικούς σε κάθε έκδοση) και οι αναγνώστες καλούνται να τους λύσουν για να μάθουν την τοποθεσία στην οποία είναι θαμμένο το ένα από τα δύο κλειδιά που έχει κρύψει ο Becker, ένα στη Βρετανία και ένα στη Γαλλία. Οι τολμηροί ερευνητές που θα εντοπίσουν τα κλειδιά θα πρέπει να τα συνδυάσουν για να αποκτήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, για να λυθεί ο γρίφος απαιτείται μία αγγλογαλλική συνεργασία μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων, αν και θεωρητικά θα μπορούσε κάποιος με γνώση αγγλικών και γαλλικών να λύσει όλους τους γρίφους μόνος του και να κάνει δικό του το έπαθλο.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.