fbpx
Έρευνα για την εξαγορά της Simon & Schuster από την Penguin Random House

Έρευνα για την εξαγορά της Simon & Schuster από την Penguin Random House

Τη διεξαγωγή έρευνας για τη σχεδιαζόμενη εξαγορά της Simon & Schuster από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House αποφάσισε η βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών, παρεμβαίνοντας σε μία συμφωνία για την οποία έχουν εκφραστεί φόβοι ότι θα δημιουργήσει έναν εκδοτικό κολοσσό με τεράστια ισχύ.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή, σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί το κατά πόσον η συμφωνία των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα έχει ως αποτέλεσμα μια «ουσιώδη μείωση του ανταγωνισμού εντός οποιασδήποτε αγοράς ή αγορών στο Ηνωμένο Βασίλειο για αγαθά ή υπηρεσίες». Έως τις 19 Μαΐου η ρυθμιστική αρχή θα γνωστοποιήσει το αν η έρευνα θα προχωρήσει σε δεύτερη φάση.

Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της επίμαχης συμφωνίας στην παγκόσμια εκδοτική βιομηχανία εδράζονται στο γεγονός ότι η Penguin Random House είναι ήδη ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος του κόσμου, εκδίδοντας 15.000 τίτλους ετησίως, και με την απορρόφηση της Simon & Schuster, που εκδίδει περίπου 2.000 βιβλία ετησίως, η θέση της στην αγορά θα γινόταν υπέρμετρα ισχυρή, σε βάρος όλων των άλλων εκδοτικών οίκων.

Οικονομικοί αναλυτές θεωρούν πως, εφόσον η συγχώνευση σκοντάψει στις ενστάσεις ρυθμιστικών αρχών, η Penguin Random House πιθανόν να χρειαστεί να πουλήσει ορισμένες από τις δραστηριότητές της, ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις και να μπορέσει να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.