fbpx
Desyllas Games: Επετειακά επιτραπέζια παιχνίδια για το 1821 με την αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου

Desyllas Games: Επετειακά επιτραπέζια παιχνίδια για το 1821 με την αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου

Η ελληνική εταιρεία εκδόσεων παιχνιδιών και βιβλίων Δεσύλλας και το Πολεμικό Μουσείο ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν, πρώτη φορά στα χρονικά, μια σειρά επετειακών παιχνιδιών για το 1821 ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια της ελληνικής παλιγγενεσίας.

Η νέα σειρά «1821» δημιουργήθηκε με γνώμονα την καλλιέργεια της παιδείας και της μάθησης παιδιών και μεγάλων, για το πολύ σημαντικό θέμα των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Σκοπός των ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών παιχνιδιών της σειράς «1821» είναι να ενισχύσουν τη γνώση παιδιών και μεγάλων σε θέματα πατριδογνωσίας, αλλά και να αποτελέσουν ένα πρωτόγνωρο εργαλείο μάθησης και διδασκαλίας για τους δασκάλους και καθηγητές όλης της χώρας.

Η εταιρεία Δεσύλλας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ιστορίας του Πολεμικού Μουσείου και έπειτα από ενδελεχή έρευνα μηνών, δημιούργησε τη σειρά «1821», η οποία περιλαμβάνει 5 τίτλους παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους. Η σειρά των επιτραπέζιων είναι προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Οι 5 τίτλοι της σειράς είναι οι:

1. ΥΠΕΡΑΤΟΥ™ «1821»: Θα μάθεις παίζοντας για τους Έλληνες, Τούρκους και Φιλέλληνες που επηρέασαν την Επανάσταση. 32 μοναδικές προσωπικότητες με εκπαιδευτικό κείμενο στα ελληνικά και αγγλικά σε περιμένουν για να συγκρίνεις τα χαρακτηριστικά τους στις μάχες, στην τακτική και στις ηγετικές ικανότητες.

2. «1821» Η Mάχη: Ένα παιχνίδι στρατηγικής γεμάτο δράση, με πάνω από 200 μινιατούρες Ελλήνων και Τούρκων. Στο συναρπαστικό αυτό παιχνίδι στρατηγικής οι Τούρκοι παίζουν μόνοι τους, ενώ οι παίκτες παίρνουν τον ρόλο των Ελλήνων επαναστατών. Οι μινιατούρες έχουν απίστευτη λεπτομέρεια, όπου οι ελληνικές με τις τούρκικες μονάδες είναι διαφορετικές, όπως και τα κανόνια τους. Στο ίδιο κουτί υπάρχει και βιβλίο εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης.

3. Τα Ξεφτέρια «1821»: Με το παιχνίδι αυτό θα ακονίσουμε την παρατηρητικότητά μας και θα τεστάρουμε τις γνώσεις μας με 70 μοναδικές κάρτες πρόκλησης. Μάθετε ανακαλύπτοντας πληροφορίες για τα αγαπημένα σας θέματα. Όλοι οι παίκτες παίζουν ταυτόχρονα. Ρίξτε το ζάρι, διαβάστε δυνατά την ερώτηση και ψάξτε την κάρτα για να δώσετε τη σωστή απάντηση, πριν από τους άλλους παίκτες. Τι ερώτηση σας έτυχε; Παρατηρητικότητας, αναγραμματισμός ή μήπως ο Κύκλος; Με 5 διαφορετικά είδη ερωτήσεων οι παίκτες δε βαριούνται ποτέ.

4. Κυνήγι Ερωτήσεων «1821»: Κυνήγι Ερωτήσεων με 1.200 ερωτήσεις από όλες τις πτυχές του Αγώνα – το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μάθετε παίζοντας. Πόσες μάχες έδωσε ο Κολοκοτρώνης; Πόσα χρόνια ήταν στον Αγώνα ο Κανάρης;

5. Ελληνική Ιστορία «1821»: Με το νέο βιβλιοπαιχνίδι «1821» θα μάθουμε μέσα από ένα βιβλίο για τις μεγαλύτερες στιγμές και προσωπικότητες του Αγώνα, θα λύσουμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μετά θα παίξουμε ένα παιχνίδι γνώσεων για το 1821 με ταμπλό και πιόνια!

Με μεγάλο σεβασμό για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, τα 5 αυτά πρωτότυπα παιχνίδια αποτελούν τη μοναδική εγκεκριμένη σειρά που τελεί υπό την αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου. Καθώς οι ιστορικοί του Μουσείου έχουν συμμετάσχει στην επιμέλεια των παιχνιδιών, είναι βέβαιο ότι όλα τα παιχνίδια της σειράς είναι εγγυημένα για την ιστορική αλήθεια και ακρίβειά τους.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.