fbpx
Ο Κεν Φόλετ δωρίζει τα έσοδα από βιβλίο του για την αναστήλωση καθεδρικού ναού

Ο Κεν Φόλετ δωρίζει τα έσοδα από βιβλίο του για την αναστήλωση καθεδρικού ναού

Ο Βρετανός συγγραφέας Κεν Φόλετ αποφάσισε να δωρίσει το σύνολο των εσόδων του από το πιο πρόσφατο βιβλίο του, με θέμα την ιστορία της Παναγίας των Παρισίων και τη σημασία των καθεδρικών ναών εν γένει, για τη διάσωση του καθεδρικού ναού Saint-Samson de Dol-de-Bretagne στη Βρετάνη της Γαλλίας.

Τα 148.000 ευρώ που αντιστοιχούν στις πωλήσεις του βιβλίου του Φόλετ με τίτλο Notre-Dame: a Short History of the Meaning of Cathedrals θα προσφερθούν σε γαλλικό ίδρυμα που έχει αναλάβει το έργο της αναστήλωσης του εν λόγω ναού, εκτιμώμενου κόστους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, με ορίζοντα υλοποίησης του έργου έως το 2024. Ο ναός κατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα, όμως το 1203 πυρπολήθηκε από τον Άγγλο βασιλιά Ιωάννη. Ο βασιλιάς, ωστόσο, φοβούμενος για την ψυχή του, συμφώνησε να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του. Έκτοτε έχει υποστεί σημαντικές φθορές.

Ο Φόλετ εξήγησε ότι ο λόγος για τον οποίο επέλεξε τη συγκεκριμένη εκκλησία είναι επειδή δεν απέχει πολύ από το σπίτι του στην Αγγλία. «Θέλω να επισκέπτομαι τον καθεδρικό ναό, θέλω να βλέπω πώς δαπάνησαν τα χρήματα για την αναστήλωσή του, οπότε βολεύει που δεν είναι πολύ μακριά», δήλωσε ο συγγραφέας, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Σημειωτέον ότι τα μυθιστορήματα του Κεν Φόλετ κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Bell.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.