fbpx
Προσφορά από την Alpha Bank των εκδόσεων «Θεόφιλος» και « Delacroix et la Grèce »

Προσφορά από την Alpha Bank των εκδόσεων «Θεόφιλος» και «Delacroix et la Grèce»

Η Alpha Bank προσφέρει τα λευκώματα «Θεόφιλος» (ελληνική και αγγλική έκδοση) και « Delacroix et la Grèce » (γαλλική έκδοση) με έκπτωση 40% (19,20 Ευρώ και 13,20 Ευρώ αντίστοιχα) καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου.

Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1868 και πέθανε στην Αθήνα το 1934, είναι ένας γνήσιος λαϊκός αυτοδίδακτος ζωγράφος. Στο λεύκωμα «Θεόφιλος» ο Γιάννης Τσαρούχης παρουσιάζει περισσότερα από 300 έργα του Θεόφιλου και προσπαθεί να ερμηνεύσει τη ζωγραφική του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο Mυτιληναίος ζωγράφος «δεν ζωγραφίζει τα πράγματα, μα τον ενθουσιασμό που του έδωσαν». Η ελληνική φύση και η ελληνική ιστορία γοητεύουν και εμπνέουν τον λαϊκό καλλιτέχνη, ο οποίος αποδίδει τα θέματα που τον συγκινούν με σπάνια ευαισθησία, με μία δική του τεχνική και με απαράμιλλο χρωματικό πλούτο.

Το λεύκωμα « Delacroix et la Grèce » εκδόθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 150 ετών από την Ανεξαρτησία της Ελλάδας. Πρόκειται για μία από τις πρώτες εκδόσεις της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία περιλαμβάνει σπάνια έργα του 19ου αιώνα που φιλοτέχνησε ο φιλέλληνας Γάλλος ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τις Εκδόσεις επισκεπτόμενοι το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) www.alphapolitismos.gr/eshop
ή κατόπιν παραγγελίας (τηλ. 210 326 2465, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη της Alpha Bank στους αριθμούς τηλεφώνου
210 326 2440 και 210 326 2446.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.