fbpx
Το νέο βιβλίο του Ίθαν Χοκ και η συμβουλή που έκανε πράξη

Το νέο βιβλίο του Ίθαν Χοκ και η συμβουλή που έκανε πράξη

Ένας διάσημος ηθοποιός βυθίζεται όλο και περισσότερο στον θεατρικό του ρόλο σε μία παραγωγή του Ερρίκου Ε’ του Σαίξπηρ στο Μπρόντγουεϊ, προκειμένου να επουλώσει τις πληγές του από τον υπό κατάρρευση γάμο του με μια σταρ της ποπ μουσικής. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του τέταρτου μυθιστορήματος του ηθοποιού και συγγραφέα Ίθαν Χοκ, το οποίο έχει και ένα αυτοβιογραφικό στοιχείο, παραπέμποντας στο διαζύγιο του Χοκ με την ηθοποιό Ούμα Θέρμαν το 2005.

Μιλώντας στο δίκτυο NPR για το A Bright Ray of Darkness, ο Ίθαν Χοκ αναφέρθηκε στη συμβουλή που του έδωσε ένα στέλεχος εκδοτικού οίκου στη Γερμανία, όπου ο ίδιος βρισκόταν στο πλαίσιο περιοδείας, σε μία περίοδο όπου είχε ενοχληθεί από το ότι οι κριτικοί ενδιαφέρονταν περισσότερο για το παρασκήνιο και τις αυτοβιογραφικές ρίζες των όσων έγραφε στα βιβλία του, παρά για το ίδιο το περιεχόμενό τους: «Βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το ίδιο δίλημμα που αντιμετώπισαν διάσημοι συγγραφείς στο τέλος της καριέρας τους. Δεν είσαι ένας διάσημος συγγραφέας – είσαι ένας διάσημος άνθρωπος που γράφει» και του συνέστησε στο επόμενο μυθιστόρημά του να μην απομακρυνθεί από αυτή την πραγματικότητα, αλλά αντίθετα να την «αγκαλιάσει». Και όπως σχολίασε ο Χοκ, «μου πήρε 20 χρόνια να τα καταφέρω».

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.