fbpx
Άλυτο μυστήριο ο βανδαλισμός του τάφου του Ίαν Φλέμινγκ

Άλυτο μυστήριο ο βανδαλισμός του τάφου του Ίαν Φλέμινγκ

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τον βανδαλισμό του τάφου του δημιουργού του Τζέιμς Μποντ, Ίαν Φλέμινγκ, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Wiltshire της Αγγλίας. Σύμφωνα με μία από τις επικρατέστερες θεωρίες, ο δράστης ήταν κάποιος φανατικός αναγνώστης των έργων του Φλέμινγκ.

Η θεωρία αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι ο άγνωστος δράστης αφαίρεσε από τον τάφο την επιτύμβια επιγραφή με τη φράση «omnia perfunctus vitae praemia marces» («έχοντας απολαύσει τα έπαθλα της ζωής, τώρα αποσυντίθεσαι»), πιθανόν θέλοντας να την έχει ο ίδιος στην κατοχή του. Μία άλλη θεωρία, την οποία είχε υποστηρίξει και η θετή κόρη του συγγραφέα, κάνει λόγο για προσχεδιασμένο βανδαλισμό από κάποιον που πίστευε πως η εύπορη οικογένεια από την οποία καταγόταν ο Φλέμινγκ είχε αποκτήσει την περιουσία της από την εκμετάλλευση δούλων.

Από την πλευρά του, ο Ματ Χόλαντ, επικεφαλής του καλλιτεχνικού φεστιβάλ Swindon Spring Festival, δήλωσε στην Daily Mail: «Αναπόφευκτα, οι τάφοι των διασήμων κινδυνεύουν περισσότερο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον, με την καλή έννοια ή όχι. Μου φαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε να είναι είτε έργο κάποιου θαυμαστή, που ήθελε την επιτύμβια επιγραφή για τη συλλογή του, είτε ενός εχθρού του Μποντ, κάποιου που βλέπει αυτόν τον βανδαλισμό ως έναν τρόπο να νικήσει επιτέλους τον Μποντ και να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην παγκόσμια κυριαρχία».

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.