fbpx
Βαρκελώνη: Ανθούν τα βιβλιοπωλεία εν μέσω πανδημίας

Βαρκελώνη: Ανθούν τα βιβλιοπωλεία εν μέσω πανδημίας

Την ώρα που στις περισσότερες πόλεις της Ευρώπης τα βιβλιοπωλεία πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, στη Βαρκελώνη συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: η καραντίνα έχει φέρει αύξηση στις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων, αλλά και άνοιγμα νέων βιβλιοπωλείων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian.

«Η πανδημία έχει ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την ανάγκη να υποστηρίξουν το τοπικό τους βιβλιοπωλείο», δήλωσε η Maria Carme Ferrer, πρόεδρος της καταλανικής ένωσης βιβλιοπωλών, προσθέτοντας: «Τα βιβλιοπωλεία είναι τοπικά πολιτιστικά κέντρα».

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί πως η Καταλονία είναι παραδοσιακά μια περιοχή με αγάπη για τα βιβλία, η οποία μάλιστα εκδηλώνεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, όταν και συνηθίζεται οι Καταλανοί να ανταλλάσσουν βιβλία και οι δρόμοι γεμίζουν με πάγκους που πωλούν διάφορα βιβλία.

Αυτό που παρατηρεί πάντως ο Lluís Morral, επικεφαλής ενός από τα πιο γνωστά βιβλιοπωλεία της Βαρκελώνης, είναι ότι οι αυξημένες πωλήσεις στη διάρκεια του lockdown δεν αφορούσαν τόσο τα πρόσφατα ευπώλητα βιβλία, όσο κλασικά έργα. «Πολλοί επέστρεψαν στην ανάγνωση και δεν αναζητούν τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες, αλλά περισσότερο πηγαίνουν σε βιβλία τα οποία σχεδίαζαν να διαβάσουν πριν από μερικά χρόνια. Πολλοί αγοράζουν βιβλία την ημέρα του Αγίου Γεωργίου, αλλά δεν τα διαβάζουν. Τώρα συνειδητοποιούν ότι έχουν πολλά αδιάβαστα βιβλία στο σπίτι κι έχουν αρχίσει να τα διαβάζουν», σχολίασε.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.