fbpx
Νιλ Γκέιμαν: Οι συνέπειες της καραντίνας στη συγγραφή του νέου του βιβλίου

Νιλ Γκέιμαν: Οι συνέπειες της καραντίνας στη συγγραφή του νέου του βιβλίου

Σκληρή κριτική στη βρετανική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της ως προς την πανδημία του κορονοϊού άσκησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Independent ο συγγραφέας Νιλ Γκέιμαν, κάνοντας λόγο για ανικανότητα.

«Αν έγραφα [ένα έργο] για την πανδημία, θα υπέθετα μία ικανότητα της κυβέρνησης, την οποία δεν έχει επιδείξει. Αν οι κυβερνώντες είχαν δράσει γρήγορα και λογικά, όπως έκανε η Νέα Ζηλανδία, αντί να φλυαρούν κρατώντας το Ηνωμένο Βασίλειο ανοιχτό κανονικά, θα μπορούσαν να το είχαν διαχειριστεί καλύτερα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Γκέιμαν.

Όσο για το πώς πέρασε ο ίδιος τις μέρες της καραντίνας, ο συγγραφέας δήλωσε ότι ήταν μεγάλο δώρο το ότι είχε τη δυνατότητα να περνά «την ίδια μέρα ξανά και ξανά, βλέποντας τις εποχές να αλλάζουν», όμως αυτό δεν τον βοήθησε και πολύ στο γράψιμο, δεδομένου ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στη συγγραφή του επόμενου μυθιστορήματός του, με φόντο το σύγχρονο Λονδίνο. «Συνειδητοποίησα ότι πρέπει να περιτριγυρίζομαι από ανθρώπους για να το γράψω. Έχω ανάγκη να αισθανθώ ότι η ζωή συνεχίζεται. Υπήρξε μία σύντομη περίοδος στις αρχές Νοεμβρίου που πήγα στο Λονδίνο και είδα περισσότερους ανθρώπους μέσα σε πέντε λεπτά απ’ όσους είχα δει τους προηγούμενους οκτώ μήνες. Ένιωθα τη λογοτεχνία να επιστρέφει στη ζωή», ανέφερε.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.