fbpx
Η συγγραφέας Πατρίσια Γουίλσον εμπνέεται και πάλι από την Ελλάδα

Η συγγραφέας Πατρίσια Γουίλσον εμπνέεται και πάλι από την Ελλάδα

Η Βρετανίδα συγγραφέας Πατρίσια Γουίλσον εμπνέεται πέμπτη φορά από την Ελλάδα, σε ένα μυθιστόρημα το οποίο εκτυλίσσεται και πάλι με φόντο ένα ελληνικό νησί. Ο τίτλος του είναι Summer in Greece [Καλοκαίρι στην Ελλάδα] και θα κυκλοφορήσει στη Μεγάλη Βρετανία τον Απρίλιο του 2021 από τον εκδοτικό οίκο Zaffre.

Πηγή έμπνευσης για τη συγγραφέα αποτέλεσε το ναυάγιο του πλοίου Βρεταννικός, το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της Κέας, και η βύθιση του πλοίου έχει κομβική θέση στην πλοκή του.

Σημειώνεται ότι από τις Εκδόσεις Πατάκη έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά το πρώτο από τα πέντε μυθιστορήματα με άρωμα Ελλάδας της Πατρίσια Γουίλσον, Το νησί των μυστικών (μτφρ. Μυρτώ Καλοφωλιά, 2018).

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Φεστιβάλ και Αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), 16-19 Μαΐου 2024, φιλοξενεί και αυτή τη χρονιά φεστιβάλ και αφιερώματα σε συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με σημαντικούς φορείς και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.