fbpx
Ανθεκτική η βιομηχανία του βιβλίου απέναντι στην πανδημία

Ανθεκτική η βιομηχανία του βιβλίου απέναντι στην πανδημία

«Πολλά από όσα συνέβησαν φέτος, αν τα διάβαζα σε μυθιστόρημα, θα έλεγα ότι είχε κάπως υπερβολική πλοκή». Με αυτόν τον γλαφυρό τρόπο περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Simon & Schuster, Jonathan Karp, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η εκδοτική βιομηχανία το 2020.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Associated Press, συνοψίζοντας τη φετινή χρονιά για την εκδοτική βιομηχανία, η πανδημία έβαλε τέλος στη δεκαετή ανάπτυξη των ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων και απείλησε σοβαρά πολλά από αυτά, οδήγησε στην αναβολή της κυκλοφορίας πολλών νέων βιβλίων, καθώς και στη ματαίωση της διεξαγωγής εκθέσεων βιβλίου ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, απ’ ό,τι φαίνεται, τα βιβλία άντεξαν περισσότερο από άλλες βιομηχανίες, όπως αυτή του κινηματογράφου, που ήρθε αντιμέτωπη με ανυπέρβλητα προβλήματα.

«Οι δύο κύριες παρατηρήσεις μου από το 2020 είναι ότι τα βιβλία είναι ανθεκτικά και ότι η βιομηχανία έχει επιδείξει την προθυμία να κάνει θετικές κινήσεις προς μια καθολική αλλαγή», δήλωσε η Lisa Lucas, εκτελεστική διευθύντρια του National Book Foundation των ΗΠΑ.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Φεστιβάλ και Αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), 16-19 Μαΐου 2024, φιλοξενεί και αυτή τη χρονιά φεστιβάλ και αφιερώματα σε συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με σημαντικούς φορείς και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.