fbpx
Ιταλός συγγραφέας επέστρεψε στη Γαλλία το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής

Ιταλός συγγραφέας επέστρεψε στη Γαλλία το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής

Ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Corrado Augias επέστρεψε στην πρεσβεία της Γαλλίας στη Ρώμη το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, που του είχε απονεμηθεί τον Σεπτέμβριο του 2007 από τη γαλλική κυβέρνηση. Η κίνησή του αυτή έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απονομή της ίδιας τιμής και στον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τη γαλλική πρεσβεία, ο Augias, συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων αλλά και μίας μελέτης για την περιγραφή της ζωής του Χριστού στα Ευαγγέλια, η οποία γνώρισε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία το 2006, χαρακτήρισε τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι «αντικειμενικά συνεργό, ως ηγέτη κράτους, στην εγκληματική συμπεριφορά των ανδρών του».

Ο Augias αναφερόταν στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής, βασανισμού και δολοφονίας του Ιταλού φοιτητή Giulio Regeni στο Κάιρο το 2016, η οποία είχε προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Ιταλία και Αίγυπτο, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο, κατόπιν εισαγγελικής έρευνας στην Ιταλία, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος πέντε Αιγύπτιων αξιωματούχων για την υπόθεση.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Φεστιβάλ και Αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), 16-19 Μαΐου 2024, φιλοξενεί και αυτή τη χρονιά φεστιβάλ και αφιερώματα σε συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με σημαντικούς φορείς και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.