fbpx
Η Μάργκαρετ Άτγουντ για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Η Μάργκαρετ Άτγουντ για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Τον κίνδυνο η τρέχουσα πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ, μετά τις πρόσφατες εκλογές, να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την άνοδο ενός επίδοξου δικτάτορα, υπογράμμισε η πολυβραβευμένη Καναδή συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ μιλώντας στο περιοδικό Stylist.

«Με τις εκλογές αυτές είναι σαν να γλιτώσαμε από μία σφαίρα, όμως δεν τελείωσαν οι σφαίρες», δήλωσε. «Το πολιτικό κλίμα φαίνεται να θυμίζει την πόλωση της δεκαετίας του 1930· τα άκρα και από τις δύο πλευρές τρομάζουν τους μετριοπαθείς, που δέχονται πυρά και από τις δύο πλευρές. Τίποτα το καινούργιο για την παγκόσμια ιστορία ή ακόμα και για την Αμερική, αλλά ανησυχητικό μολαταύτα. Και επιδεινώνεται από το αυξανόμενο κύμα της πανδημίας και από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Πρόσφορο έδαφος για δικτάτορες. Να είστε προετοιμασμένοι».

Επίσης, ανέφερε: «Δεν είναι φυσιολογική η τρέχουσα κατάσταση στη χώρα. Όμως, αν κοιτάξει κανείς την ιστορία της, σχεδόν ποτέ δεν ήταν φυσιολογική. Ποτέ δεν ήταν μία χώρα που οι πολίτες της συμφωνούσαν μεταξύ τους. Το θετικό σε αυτό είναι ότι δύσκολα θα μπορέσει να εγκαθιδρυθεί μία πραγματική δικτατορία. Όμως το αρνητικό είναι ότι κάποιος θα προσπαθήσει!»

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.