fbpx
Η «Θεία Κωμωδία» για τα τελευταία χρόνια του Όσκαρ Oυάιλντ

Η «Θεία Κωμωδία» για τα τελευταία χρόνια του Όσκαρ Oυάιλντ

Η Θεία Κωμωδία του Όσκαρ Oυάιλντ τιτλοφορείται το graphic novel του Javier de Isusi, το οποίο απέσπασε πρόσφατα το εθνικό βραβείο της Ισπανίας στην κατηγορία κόμικς και αφηγείται τα τελευταία χρόνια της ζωής του συγγραφέα, που τα έζησε εξόριστος στο Παρίσι.

Παρότι το έργο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα της ζωής του Όσκαρ Ουάιλντ, καθώς ο de Isusi πέρασε πέντε χρόνια εξετάζοντας βιογραφίες του συγγραφέα και διαβάζοντας αφηγήσεις ανθρώπων που τον είχαν γνωρίσει από κοντά. Στο graphic novel εμφανίζονται ως χαρακτήρες σε διάφορα σημεία διάσημες προσωπικότητες της εποχής, όπως ο συγγραφέας Αντρέ Ζιντ, ο ζωγράφος Ανρί Τουλούζ-Λοτρέκ, αλλά και ο ποιητής Αρθούρος Ρεμπό, με τον οποίον ο Ουάιλντ κάνει έναν φανταστικό διάλογο (ο Ρεμπό είχε πεθάνει μερικά χρόνια νωρίτερα).

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ο de Isusi, η ιδέα για τη συγγραφή της Θείας Κωμωδίας του Όσκαρ Ουάιλντ τού ήρθε καθώς διάβαζε με βαθιά συγκίνηση το De Profundis, τη μακροσκελή επιστολή του συγγραφέα προς τον εραστή του, λόρδο Άλφρεντ Ντάγκλας, γραμμένη στη φυλακή του Ρέντινγκ, όπου ήταν έγκλειστος.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Ανοίγει τις πύλες της η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, 16-19 Μαΐου

Με επετειακό χαρακτήρα, 850 εκθέτες, πάνω από 1.500 Έλληνες/-δες και ξένους/-ες συγγραφείς, ομιλητές/-τριες και επαγγελματίες του βιβλίου από 40 χώρες και με πάνω από 550 εκδηλώσεις σε 14 αίθουσες...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.