fbpx
Μεγάλη Βρετανία: Σπανίζουν τα έργα μη λευκών συγγραφέων στην εξεταστέα ύλη των μαθητών

Μεγάλη Βρετανία: Σπανίζουν τα έργα μη λευκών συγγραφέων στην εξεταστέα ύλη των μαθητών

Πολλοί μαθητές που ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Μεγάλης Βρετανίας δε διδάσκονται ούτε ένα έργο γραμμένο από μη λευκό συγγραφέα, σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης Teach First.

Όπως κατέδειξε η έρευνα, στην εξεταστέα ύλη της αγγλικής λογοτεχνίας για τις εξετάσεις GCSE, τις οποίες δίνουν πάνω από 500.000 μαθητές κάθε χρόνο, περιλαμβάνονται μόνο δύο βιβλία γραμμένα από μη λευκούς συγγραφείς, τα: H Ανίτα κι εγώ της Μίρα Σαϊάλ (Anita and Me – Meera Syal) και το Μη μ’ αφήσεις ποτέ του Καζούο Ισιγκούρο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μαθητές θα πρέπει να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να απολαμβάνουν τα κλασικά λογοτεχνικά βιβλία που ήδη μελετούν σήμερα», αναφέρει η Teach First, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η εξεταστέα ύλη δεν αντιπροσωπεύει «την ποικιλία ως προς την οπτική γωνία και το κοινωνικό περιβάλλον, ποικιλία που συνιστά τον πληθυσμό της χώρας μας».

Από την πλευρά της η AQA, που διοργανώνει τις εξετάσεις GCSE, απάντησε ότι βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης του περιεχομένου της εξεταστέας ύλης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι είναι αντιπροσωπευτική της σύγχρονης Μεγάλης Βρετανίας, ωστόσο επισήμανε πως οι ανθολογίες ποίησης και διηγημάτων που βρίσκονται στην εξεταστέα ύλη περιλαμβάνουν και έργα μη λευκών συγγραφέων.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.