fbpx
«Η βιβλιοθήκη του τρελού» με τα πιο παράξενα βιβλία του κόσμου

«Η βιβλιοθήκη του τρελού» με τα πιο παράξενα βιβλία του κόσμου

Η βιβλιοθήκη του τρελού (The Madman’s Library) τιτλοφορείται το πιο πρόσφατο βιβλίο του συγγραφέα Edward Brooke-Hitching, ένα βιβλίο για τα βιβλία – όχι όμως για όποια κι όποια βιβλία, αλλά για τα πιο ασυνήθιστα βιβλία του κόσμου, εκείνα που θα είχαν θέση στη βιβλιοθήκη κάποιου ιδιαίτερα εκκεντρικού συλλέκτη.

Μερικά από τα βιβλία στα οποία αναφέρεται ο συγγραφέας, έπειτα από εκτενή έρευνα που πραγματοποίησε, είναι το Κοράνι του αίματος, το οποίο φέρεται να γράφτηκε με το αίμα του Σαντάμ Χουσεΐν στα τέλη του 20ού αιώνα (χρειάστηκαν περίπου 24 με 27 λίτρα για να γραφτούν οι 336.000 λέξεις του), το ημερολόγιο ενός ναυαγισμένου καπετάνιου από τον 19ο αιώνα, που γράφτηκε σε παλιές εφημερίδες με αίμα πιγκουίνου, ένα εντελώς φανταστικό βιβλίο των αρχών του 18ου αιώνα για τη Φορμόζα (σημερινή Ταϊβάν) από έναν απατεώνα που ισχυριζόταν ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος από τη Φορμόζα που πάτησε το πόδι του στην Ευρώπη, ένα «βιβλίο» που αποτελείται από 20 φέτες τυρί, ένα βιβλίο πάχους 2,1 μέτρων και βάρους 7,5 τόνων, που δημιούργησε ένας Βραζιλιάνος για να αναδείξει τον παραλογισμό του φορολογικού συστήματος της χώρας, αλλά και την αυτοβιογραφία του ληστή Τζέιμς Άλαν, που ζήτησε να δεθεί σε βιβλίο με το ίδιο του το δέρμα μετά τον θάνατό του και να δοθεί στον μοναδικό άνθρωπο που του προέβαλε αντίσταση, ως ένδειξη θαυμασμού.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο συγγραφέας στην εφημερίδα Guardian, η απόλαυση που αντλεί από τις ανακαλύψεις αυτές είναι ότι «σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις πως, πάνω απ’ όλα, οι άνθρωποι πάντα υπήρξαν αστείοι, παράξενοι, ακόρεστα περίεργοι σε κάθε πιθανό πεδίο».

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.