fbpx
Διαδικτυακά σεμινάρια και λέσχες ανάγνωσης για ενηλίκους από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Διαδικτυακά σεμινάρια και λέσχες ανάγνωσης για ενηλίκους από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Έχοντας στο δυναμικό τους μια ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων και εισηγητών με μεγάλη επαγγελματική πείρα, και πάνω απ’ όλα την εγγύηση του ονόματος των Εκδόσεων Μεταίχμιο, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο είναι σε θέση να προσφέρουν ουσιαστική κατάρτιση και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Τα σεμινάρια/εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί για αυτή τη σεζόν είναι:

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής: Το μυθιστόρημα, το διήγημα, η νουβέλα – Ομοιότητες και διαφορές – Βασικές τεχνικές (διάρκεια: 25 ώρες / 10 συναντήσεις) με τη συγγραφέα Τατιάνα Αβέρωφ
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής παιδικού βιβλίου (για αρχαρίους) (διάρκεια: 20 ώρες / 8 συναντήσεις) με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ιωάννα Μπαμπέτα
Εργαστήρια Επιμέλειας – Διόρθωσης κειμένων (διάρκεια: 30 διδακτικές ώρες / 6 συναντήσεις) με την καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Άννα Ιορδανίδου

Τα μαθήματα αφορούν σύγχρονη διδασκαλία μέσω της πλατφόρμας Zoom με ζωντανή εικόνα και ήχο μεταξύ του εισηγητή και των διδασκομένων, επιτυγχάνοντας την απαραίτητη διάδραση από την ασφάλεια του σπιτιού μας. Η πλατφόρμα Zoom είναι φιλική προς τον χρήστη, εγκαθίσταται εύκολα στον υπολογιστή ή το smartphone και προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία για τη ζωντανή παρακολούθηση των διδακτικών ενοτήτων και την ενεργή συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, στις 6 το απόγευμα, οι εισηγήτριες Τατιάνα Αβέρωφ, Άννα Ιορδανίδου και Ιωάννα Μπαμπέτα θα παρουσιάσουν συνοπτικά τις διδακτικές ενότητες των σεμιναρίων τους και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις και τις απορίες σας.

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την ενημερωτική παρουσίαση μέσω της πλατφόρμας Zoom, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://zoom.us/j/98141688678?pwd=d2xYcXM4U2VLejF4YlR1ODFlcnZQZz09
ή συμπληρώστε τους παρακάτω κωδικούς στην πλατφόρμα Zoom:
meeting iD
981 4168 8678
Passcode
874078

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των σεμιναρίων, το κόστος και τους διδάσκοντες θα βρείτε εδώ. Για να κάνετε την εγγραφή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 211.3003580 ή να στείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Διαδικτυακές λέσχες ανάγνωσης

Μοιραζόμαστε τη χαρά της ανάγνωσης χρησιμοποιώντας την ψηφιακή πλατφόρμα Zoom. Συζητάμε διαδικτυακά για το βιβλίο του μήνα και μένουμε ασφαλείς. Πολλές φορές στις διαδικτυακές αυτές συναντήσεις θα έχουμε στην παρέα μας και τους συγγραφείς των βιβλίων. Δείτε τις λέσχες ανάγνωσης και τις επόμενες συναντήσεις τους και επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει.

Αστυνομικής Λογοτεχνίας
Συντονιστής: Αντώνης Γκόλτσος
Επόμενη συνάντηση: Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, στις 7:30 μ.μ.
Θα συζητηθεί το βιβλίο Σκοτεινό Βερολίνο από την τριλογία «Germania» του Harald Gilbers (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Κλασικής Λογοτεχνίας
Διαβάζονται Έλληνες και ξένοι συγγραφείς του 19ου αιώνα, αλλά και σύγχρονοι κλασικοί.
Συντονίστρια: Χρύσα Σπυροπούλου
Επόμενη συνάντηση: Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, στις 7:30 μ.μ.
Θα συζητηθούν τα διηγήματα: «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και «Αληθινό παραμύθι», «Η λαχτάρα του γερο-Ανέστη», «Η μαζώχτρα» του Αργύρη Εφταλιώτη (διάφορες εκδόσεις)

Σύγχρονης Ελληνικής Πεζογραφίας
Συντονιστής: Κώστας Β. Κατσουλάρης
Επόμενη συνάντηση: Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, στις 6 μ.μ.
Θα συζητηθεί το βιβλίο Σαν μυθιστόρημα του Γιάννη Κιουρτσάκη (Εκδόσεις Κέδρος)

Σύγχρονης Πεζογραφίας (ελληνικής και παγκόσμιας)
Συντονιστής: Νίκος Κιαδάρης
Επόμενη συνάντηση: Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, στις 6:30 μ.μ.
Θα συζητηθεί το βιβλίο Graffiti Palace του A.G. Lombardo (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σημειώνοντας τη λέσχη ανάγνωσης που σας ενδιαφέρει, καθώς και τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail) για να σας σταλεί ο απαραίτητος σύνδεσμος, προκειμένου να συνδεθείτε την ημέρα και την ώρα της συνάντησης.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.