fbpx
Οι δυναμικοί χαρακτήρες της Ιζαμπέλ Αλιέντε

Οι δυναμικοί χαρακτήρες της Ιζαμπέλ Αλιέντε

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε είναι γνωστή για τους δυναμικούς γυναικείους χαρακτήρες που συχνά συναντάμε στα έργα της. Οι γυναίκες αυτές, λέει η ίδια, δεν είναι δική της επινόηση, αλλά «υπάρχουν παντού γύρω μας».

Σε βίντεο που δημιούργησε ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House, που εκδίδει τα βιβλία της στις ΗΠΑ, η 78χρονη συγγραφέας παρατηρεί ότι το κοινό στοιχείο που έχουν όλοι οι χαρακτήρες της είναι η τάση τους να παίρνουν «ενδιαφέρουσες» αποφάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πάντα ότι είναι και οι σωστές αποφάσεις. «Δε μ’ ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που έχουν εύκολες ζωές. Δεν είναι καλοί χαρακτήρες για βιβλία», σχολιάζει, ενώ θυμάται την απάντησή της στον πατριό της, όταν την είχε ρωτήσει γιατί δεν τον βάζει σε ένα από τα μυθιστορήματά της: «Γιατί έχεις κοινή λογική».

Η ίδια αποκαλύπτει ότι το Σπίτι των πνευμάτων αντλεί στοιχεία από την οικογενειακή της ιστορία, καθώς η γιαγιά της θεωρούνταν μέντιουμ και πραγματοποιούσε μυστικιστικές τελετές, όπως αυτές που περιγράφονται στο μυθιστόρημα. «Μεγάλωσα με την ιδέα ότι ο κόσμος είναι ένα πολύ μυστηριώδες μέρος και ότι υπάρχουν πολλές διαστάσεις της πραγματικότητας. Αν ανοίξεις την καρδιά και το μυαλό σου, η καρδιά σου εμπλουτίζεται από όλα όσα δεν μπορούμε να εξηγήσουμε και να ελέγξουμε, αλλά βλέπουμε τις αποδείξεις της ύπαρξής τους», αναφέρει.

Σημειωτέον ότι το τελευταίο μυθιστόρημα της Αλιέντε, Μακρύ πέταλο από θάλασσα, εκδόθηκε στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός τον Ιούλιο του 2020, σε μετάφραση της Βασιλικής Κνήτου, και βρίσκεται ήδη στη 14η χιλιάδα κυκλοφορίας.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.