fbpx
Γιατί η Όλγκα Τοκάρτσουκ αρνήθηκε να ανακηρυχθεί επίτιμη πολίτης του Βρότσλαβ

Γιατί η Όλγκα Τοκάρτσουκ αρνήθηκε να ανακηρυχθεί επίτιμη πολίτης του Βρότσλαβ

Η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Πολωνή συγγραφέας Όλγκα Τοκάρτσουκ αρνήθηκε την ανακήρυξή της σε επίτιμη πολίτη του Βρότσλαβ της Πολωνίας, όπου ζει, καθώς θα έπρεπε να μοιραστεί την τιμή αυτή με έναν ρωμαιοκαθολικό επίσκοπο που έχει εκφραστεί με αρνητικά σχόλια κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Γνωστή για την υποστήριξή της στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, η Τοκάρτσουκ προτάθηκε από δημοτικούς συμβούλους του Βρότσλαβ προσκείμενους στο κεντρώο αντιπολιτευόμενο κόμμα, ενώ τα μέλη του δεξιού κυβερνώντος κόμματος πρότειναν τον επίσκοπο Ιγκνάτσι Ντετς, ο οποίος επανειλημμένα έχει υποστηρίξει ότι το κίνημα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ αποτελεί απειλή για την Καθολική Εκκλησία.

Η Τοκάρτσουκ εξήγησε το σκεπτικό της σχολιάζοντας πως, παρότι την τιμά η πρόταση, δυστυχώς δεν μπορεί να την αποδεχτεί, καθώς «αντί για μία ευχάριστη ανάδειξη της αίσθησης της κοινότητας, είναι μία ζωντανή απεικόνιση του οδυνηρού σχίσματος στην κοινωνία μας» και ξεκαθάρισε ότι «δεν θέλω να γίνω αντικείμενων τέτοιων ενεργειών και πιόνι σε αυτό το παιχνίδι».

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.