fbpx
Αναμνηστικό νόμισμα των 2 λιρών για την Άγκαθα Κρίστι

Αναμνηστικό νόμισμα των 2 λιρών για την Άγκαθα Κρίστι

Με ένα αναμνηστικό νόμισμα των 2 λιρών γιορτάζει το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας τα 100 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου μυθιστορήματος της Άγκαθα Κρίστι, τον Οκτώβριο του 1920. Το νόμισμα θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό και από διάφορα μέταλλα, και ανάλογα με την κατασκευή του θα στοιχίζει από 10 έως και 1.115 λίρες.

Όπως διευκρίνισε η Clare Maclennan, διευθύντρια αναμνηστικών νομισμάτων του Βασιλικού Νομισματοκοπείου, το σχέδιο του νομίσματος βασίζεται στα κομμάτια ενός παζλ, που αντιπροσωπεύουν τις διάσημες σεναριακές ανατροπές που επιφύλασσε η συγγραφέας στα μυθιστορήματα μυστηρίου της, ενώ περιλαμβάνει και ορισμένα στοιχεία που παραπέμπουν στη συγγραφέα, όπως το δηλητήριο, το αγαπημένο της φονικό όπλο. Επίσης, το σχέδιο φέρει την υπογραφή της Άγκαθα Κρίστι, ενώ στο χείλος του νομίσματος αναγράφεται η διάσημη φράση «Little Grey Cells», του ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

«Το παζλ αποδείχθηκε ως η καλύτερη μεταφορά για ένα μυστήριο της Άγκαθα Κρίστι: Μόνο όταν το τελευταίο κομμάτι που λείπει, μπει στη θέση του, μόνο τότε μπορεί να δει κανείς ολόκληρη την εικόνα», σχολίασε ο David Lawrence, ο οποίος σχεδίασε το νόμισμα.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Ανακοίνωση των εκδοτών για την 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, του Ανεξάρτητου Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου και του Συνδέσμου...

ΝΕΑ
Οι λέσχες ανάγνωσης συμμετέχουν δυναμικά στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Για δεύτερη χρονιά οι λέσχες ανάγνωσης ως γνήσιοι, διαχρονικοί πυρήνες φιλαναγνωσίας και διάδοσης του βιβλίου, δίνουν ραντεβού στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), 16-19 Μαΐου 2024. Πέρυσι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.