fbpx
Χονγκ Κονγκ: Αποσύρονται από τις βιβλιοθήκες βιβλία υπέρ της δημοκρατίας

Χονγκ Κονγκ: Αποσύρονται από τις βιβλιοθήκες βιβλία υπέρ της δημοκρατίας

Η αρμόδια αρχή για τις βιβλιοθήκες του Χονγκ Κονγκ προχώρησε σε απόσυρση βιβλίων γραμμένων από προσωπικότητες υπέρ της δημοκρατίας στην ημιαυτόνομη περιοχή της Κίνας, στον απόηχο της ψήφισης ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για την ασφάλεια του Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, τουλάχιστον εννέα βιβλία είναι πλέον μη διαθέσιμα προς δανεισμό ή έχουν σήμανση «υπό διερεύνηση», προκειμένου να διαπιστωθεί αν παραβιάζουν τον νέο νόμο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται βιβλία του Joshua Wong, διακεκριμένου ακτιβιστή υπέρ της δημοκρατίας, και της πολιτικού Tanya Chan.

Παρότι ο νέος νόμος έχει επικριθεί έντονα από τον δυτικό κόσμο, που καταγγέλλει παραβίαση των εγγυήσεων για τις οποίες είχε δεσμευτεί η Κίνα όσον αφορά τις ελευθερίες του Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο απαντά ότι τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα για να σταματήσουν οι μαζικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το Χονγκ Κονγκ το 2019 και σε αρκετές περιπτώσεις εξελίχθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.