fbpx
Η πρώην σύζυγος του Νταν Μπράουν τον στέλνει στα δικαστήρια

Η πρώην σύζυγος του Νταν Μπράουν τον στέλνει στα δικαστήρια

Στα δικαστήρια στέλνει τον συγγραφέα του Κώδικα Ντα Βίντσι, Νταν Μπράουν, η πρώην σύζυγός του, που τον κατηγορεί ότι διοχέτευσε μεγάλο μέρος των εσόδων από τα έργα του σε εξωσυζυγικές σχέσεις κατά την περίοδο που ήταν παντρεμένοι, προτού πάρουν διαζύγιο τον Δεκέμβριο του 2019, ύστερα από 21 χρόνια έγγαμου βίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe, στην αγωγή της κατά του συγγραφέα η Μπλάιθ Μπράουν υποστηρίζει ότι διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην επιτυχία του ως η επικεφαλής ερευνήτριά του, η οποία «ανέπτυξε τη βάση των κρίσιμων ιδεών, των ιστορικών εμφάσεων και των περίπλοκων σεναριακών εκπλήξεων» για όλα του τα μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων και ο Κώδικας Ντα Βίντσι, που έχει πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

H πρώην σύζυγος του Μπράουν τον κατηγορεί ότι παρουσίασε ψευδή στοιχεία για τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού στο πλαίσιο της διαδικασίας του διαζυγίου, καθώς και για ψυχική οδύνη που υπέστη όταν έμαθε, μετά το διαζύγιο, για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις. Ο συγγραφέας, από την πλευρά του, απαντά ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ψευδείς και χαρακτηρίζει «ατυχείς» τις ενέργειες της Μπλάιθ Μπράουν.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Οι λέσχες ανάγνωσης συμμετέχουν δυναμικά στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Για δεύτερη χρονιά οι λέσχες ανάγνωσης ως γνήσιοι, διαχρονικοί πυρήνες φιλαναγνωσίας και διάδοσης του βιβλίου, δίνουν ραντεβού στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), 16-19 Μαΐου 2024. Πέρυσι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.