fbpx
Οι νικήτριες των φετινών βραβείων Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Οι νικήτριες των φετινών βραβείων Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Στην Αμερικανίδα συγγραφέα Τζάκλιν Γούντσον απονεμήθηκε το φετινό βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ενώ το αντίστοιχο βραβείο εικονογράφησης παιδικών βιβλίων απονεμήθηκε στην Αλμπερτίν από την Ελβετία.

Σύμφωνα με τον φάκελο της υποψηφιότητας της Τζάκλιν Γούντσον, τα βιβλία της Αμερικανίδας συγγραφέως «διακρίνονται από λυρική γλώσσα, δυνατούς χαρακτήρες και μια ισχυρή αίσθηση ελπίδας. Οι διάλογοι είναι άψογοι, οι ιστορίες είναι φρέσκες και το τέλος “χορταστικό” για τον αναγνώστη».

Για την Αλμπερτίν επισημαίνεται ότι δημιουργεί βιβλία με πολλαπλά επίπεδα ερμηνείας τόσο ως εικονογράφος, όσο και ως συγγραφέας, ενώ «είναι γνωστή για το έργο της, που εκφράζει αυθορμητισμό σε συνδυασμό με προσοχή στη λεπτομέρεια, ατελείωτη ακρίβεια και χιούμορ».


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Οι λέσχες ανάγνωσης συμμετέχουν δυναμικά στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Για δεύτερη χρονιά οι λέσχες ανάγνωσης ως γνήσιοι, διαχρονικοί πυρήνες φιλαναγνωσίας και διάδοσης του βιβλίου, δίνουν ραντεβού στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), 16-19 Μαΐου 2024. Πέρυσι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.