fbpx
Δύο στους τρεις συγγραφείς ακούν τους ήρωές τους να μιλούν

Δύο στους τρεις συγγραφείς ακούν τους ήρωές τους να μιλούν

Σχεδόν δύο στους τρεις συγγραφείς «ακούν» τους χαρακτήρες των βιβλίων τους, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Durham, σε συνεργασία με την εφημερίδα Guardian και το Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου του Εδιμβούργου.

Από τους συνολικά 181 συγγραφείς που συμμετείχαν στην έρευνα, 63% ανέφεραν ότι ακούν τους χαρακτήρες τους να μιλούν ενώ γράφουν, ενώ 61% ανέφεραν ότι οι χαρακτήρες τους έχουν την ικανότητα να δρουν ανεξάρτητα.

«Τους ακούω στο μυαλό μου. Έχουν διακριτές φωνές και τονισμό, και τους ακούω να κάνουν συζητήσεις μεταξύ τους, στις οποίες πάντα μπορώ να ξεχωρίσω ποιος “μιλάει”», ανέφερε ένας συγγραφέας ανώνυμα, ενώ ένας άλλος σημείωσε: «Κάποιες φορές, μου λένε ότι αυτό που έχω στο μυαλό μου γι’ αυτούς είναι λάθος – ότι ποτέ δεν θα συμπεριφέρονταν ή θα μιλούσαν με αυτόν τον τρόπο. Συνήθως δεν τους φέρνω αντίρρηση».


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.