fbpx
Ο Χάρλαν Κόμπεν και η γοητεία της μικρής οθόνης

Ο Χάρλαν Κόμπεν και η γοητεία της μικρής οθόνης

Ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Χάρλαν Κόμπεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστός και στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, χάρη στη συνεργασία του με την πλατφόρμα Netflix, όπου είναι διαθέσιμες δύο σειρές που βασίζονται σε βιβλία του («The Stranger» και «Safe»). Όμως ξεκαθαρίζει πως δεν γράφει τα βιβλία του έχοντας στο μυαλό του το πώς θα μεταφερθούν στη μικρή οθόνη.

«Είμαι πάντα πρόθυμος να προχωρήσω σε μεγάλες αλλαγές, όταν κάνω τη διασκευή του κειμένου», δήλωσε στην εφημερίδα Irish News ο συγγραφέας, προσθέτοντας: «Ένα βιβλίο πρέπει να είναι βιβλίο και μία τηλεοπτική σειρά πρέπει να είναι τηλεοπτική σειρά. Όταν τα μπλέκεις αυτά τα δύο και νομίζεις ότι πρέπει να είσαι αφοσιωμένος ευλαβικά σε ένα κείμενο, τότε συνήθως κάνεις τη χειρότερη δυνατή μεταφορά».

Ο Κόμπεν πλέον εκτός από συγγραφέας είναι σεναριογράφος και παραγωγός, όμως «τα βιβλία θα είναι πάντα η αληθινή μου αγάπη, η δουλειά μου», τόνισε και συμπλήρωσε: «Αλλά πραγματικά απολαμβάνω ό,τι έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά πράγματα. Με ένα επιτυχημένο βιβλίο, νιώθεις σαν αθλητής του γκολφ ή του τένις που έχει κερδίσει ένα μεγάλο τουρνουά. Γιορτάζεις μόνος σου και όλα περιστρέφονται γύρω από σένα. Όσο μεγαλώνω, όμως, το βρίσκω πιο διασκεδαστικό να είμαι μέλος μιας ομάδας. Είναι σαν να συμμετέχεις σε μία ομάδα ποδοσφαίρου κι έχετε κερδίσει το πρωτάθλημα. Μπορεί να είσαι ο αρχηγός, αλλά γιορτάζετε σαν ομάδα και θες πραγματικά οι συμπαίκτες σου να τα πάνε καλά».

Το βιβλίο του Χάρλαν Κόμπεν Ο ξένος, όπου βασίζεται η ομότιτλη σειρά του Netflix, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αντιδράσεις εκδοτών και συγγραφέων σχετικά με τη δημιουργία του νέου φορέα βιβλίου

Τα σωματεία εκδοτών και η Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίο έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής η ίδρυση του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και...

ΝΕΑ
Έγινε η εκδήλωση για την παρουσίαση της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση» του ΟΣΔΕΛ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του...

ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.