fbpx
Παιδικό βιβλίο για την ομοφυλοφιλία από την Τζάκλιν Ουίλσον

Παιδικό βιβλίο για την ομοφυλοφιλία από την Τζάκλιν Ουίλσον

Στα 74 της χρόνια, η πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Τζάκλιν Ουίλσον παραδέχτηκε πρώτη φορά δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλη, ενώ στο υπ’ αριθμόν 111 βιβλίο της, που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Αύγουστο, πρωταγωνιστεί ένα αγοροκόριτσο που ερωτεύεται το πιο όμορφο κορίτσι της τάξης.

Μιλώντας στην εφημερίδα Guardian, η συγγραφέας εξήγησε ότι ήθελε να γράψει «ένα αληθινό, ειλικρινές βιβλίο για ένα κορίτσι που ερωτεύεται ένα άλλο κορίτσι. Σίγουρα δεν στοχεύει στους ομοφυλόφιλους εφήβους, στοχεύει σε όλους τους εφήβους που έχουν κάποτε ανησυχήσει επειδή δεν έχουν ερωτευτεί, ή επειδή έχουν ερωτευτεί». Τόνισε ακόμα ότι σε αυτό το βιβλίο έχει βάλει «την καρδιά και την ψυχή» της.

Όσον αφορά την αποκάλυψή της για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό, η ίδια ανέφερε πως όσοι τη γνωρίζουν ήξεραν καλά ότι εδώ και 18 χρόνια συζεί με τη σύντροφό της, Τρις, ενώ σχολίασε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ενοχλήθηκε από αυτό ήταν η μητέρα της. «Αλλά αυτό δεν ήταν κάτι αβάσταχτο για μένα, δεδομένου ότι η μαμά μου μισούσε τον πρώην σύζυγό μου και δεν ενέκρινε ουσιαστικά κανέναν από τους φίλους μου», δήλωσε.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.