fbpx
Τρία νέα βιβλία στην Ιταλία με θέμα τον κορονοϊό

Τρία νέα βιβλία στην Ιταλία με θέμα τον κορονοϊό

Στις 26 Μαρτίου κυκλοφόρησε στην Ιταλία το νέο βιβλίο του Πάολο Τζορντάνο, Περί μετάδοσης: Επιστήμη, άνθρωπος και κοινωνία στην εποχή της πανδημίας (μτφρ. Σώτη Τριανταφύλλου, Εκδόσεις Πατάκη 2020), ένα δοκίμιο στο οποίο ο Ιταλός συγγραφέας, γνωστός για το μπεστ σέλερ του Η μοναξιά των πρώτων αριθμών (μτφρ. Άννα Παπασταύρου, Ωκεανίδα 2008), καταγράφει τις σκέψεις του και την αγωνία του για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα του, που έχει δεχτεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία. Το βιβλίο, που μεταφραζόταν παράλληλα σε πάνω από 20 γλώσσες, κυκλοφορεί ήδη στη χώρα μας, ενώ την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να κυκλοφορήσει και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως σχολιάζουν σε άρθρο τους οι New York Times, ο κορονοϊός έχει ήδη πυροδοτήσει κατά κάποιον τρόπο ένα νέο είδος βιβλίων στην Ιταλία, καθώς το βιβλίο του Τζορντάνο δεν είναι το μόνο που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο κι εντάσσεται σ’ αυτή τη θεματολογία. Στις 10 Μαρτίου, μία μέρα αφού η Ιταλία τέθηκε σε καραντίνα, κυκλοφόρησε το βιβλίο Ιός. Η μεγάλη πρόκληση του γνωστού γιατρού και συγγραφέα Ρομπέρτο Μπουριόνι, το οποίο εξετάζει το θέμα των επιδημιών και το πώς διαμορφώνουν τους πολιτισμούς. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο Μπουριόνι εξήγησε ότι το βιβλίο επρόκειτο να κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, όμως όταν μαθεύτηκαν τα νέα για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Κίνα, ζήτησε από τον εκδότη του να το εκδώσει το συντομότερο δυνατόν, προσθέτοντας δύο κεφάλαια για τον κορονοϊό. «Αυτό το βιβλίο χρειαζόταν τώρα, όχι τον Οκτώβριο», τόνισε.

Παράλληλα, ο εκδοτικός οίκος Garzanti εξέδωσε πριν από λίγες μέρες μία ανθολογία με 26 διηγήματα και δοκίμια συγγραφέων με θέμα την καραντίνα.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.