fbpx
Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρ Ουντερζό (1927-2020)

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρ Ουντερζό (1927-2020)

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 93 ετών, ο σχεδιαστής και συνδημιουργός του Αστερίξ, Αλμπέρ Ουντερζό (Albert Uderzo). Όπως διευκρίνισε η οικογένειά του, ο Ουντερζό έφυγε στον ύπνο του, στο σπίτι του, από καρδιακή προσβολή και ο θάνατός του δεν σχετίζεται με την πανδημία του κορονοϊού.

O Ουντερζό γνωρίστηκε με τον Ρενέ Γκοσινί το 1951 και οι δυο τους άρχισαν να συνδημιουργούν διάφορους χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων και ο Oumpah-Pah, που θεωρείται προπομπός του Αστερίξ. Το 1959 τους ζητήθηκε να δημιουργήσουν ένα παιδικό ονόματι Pilote, στο οποίο θα πρωταγωνιστούσε ένας «τυπικός Γάλλος ήρωας». Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, συμπεριλαμβάνοντας την ιστορία «Οι περιπέτειες του Αστερίξ του Γαλάτη» και πούλησε πάνω από 300.000 αντίτυπα. Έκτοτε, ο Αστερίξ είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους χαρακτήρες στη γαλλική λαϊκή κουλτούρα, έχοντας πουλήσει πάνω από 370 εκατομμύρια αντίτυπα των ιστοριών του και έχοντας πρωταγωνιστήσει σε 11 κινηματογραφικές ταινίες.

Να σημειωθεί ότι ο Ρενέ Γκοσινί πέθανε το 1977 στη διάρκεια ιατρικής εξέτασης. Έκτοτε, ο Ουντερζό είχε συνεχίσει μόνος του τη συγγραφή των ιστοριών του Αστερίξ και της παρέας του. Το 1980 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ του Αστερίξ που είχε αναλάβει μόνος του ο Ουντερζό, ο οποίος το 2009 αποσύρθηκε και πούλησε τα δικαιώματα των χαρακτήρων στον εκδοτικό οίκο Hachette.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την άγρια επίθεση που τον άφησε τυφλό από το δεξί του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι περιγράφει στο νέο του βιβλίο, Μαχαίρι, τη στιγμή της επίθεσης και τα συναισθήματά του, σε ένα έργο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.