fbpx
Κατακλύστηκε από βιβλία για τον κορονοϊό η Amazon

Κατακλύστηκε από βιβλία για τον κορονοϊό η Amazon

Την ώρα που ο κορονοϊός Covid-19 εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη, έχοντας εξελιχθεί σε πανδημία, η Amazon έχει κατακλυστεί από κακογραμμένα βιβλία με πληροφορίες «κλεμμένες» από το διαδίκτυο σχετικά με τον ιό. Τα βιβλία αυτά υπόσχονται να ενημερώσουν τους αναγνώστες για το πώς να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό, με στόχο όσων τα υπογράφουν το κέρδος από την αγωνία του κόσμου.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Guardian, μεταξύ των βιβλίων αυτών είναι το Coronavirus, που υποστηρίζει πως δίνει απαντήσεις για το «πώς ταυτοποιήθηκε αυτός ο ιός και ποια μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι τώρα». Το μεγαλύτερο μέρος των 44 σελίδων του φαίνεται πως έχει αντιγραφεί κατευθείαν από διάφορες ιστοσελίδες.

Ένα άλλο βιβλίο, το Wuhan 2020 Coronavirus Outbreak, γράφει στις πληροφορίες του πως «βασίζεται σε στέρεα, κλινικά δεδομένα και έρευνες προκειμένου να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον κορονοϊό», και επίσης φαίνεται πως αντλεί το περιεχόμενό του από μελέτες που είναι ήδη διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Υπάρχουν επίσης βιβλία που έχουν αντιγράψει ολόκληρα άρθρα από ενημερωτικές ιστοσελίδες σχετικά με τον κορονοϊό, κάτι που σαφώς συνιστά λογοκλοπή, αλλά ακόμα και παιδικά βιβλία, όπως το The Little Corona King, που υποστηρίζει ότι εξηγεί την πανδημία «με απαλό και θετικό τρόπο, με χαρούμενο τέλος».

Σημειωτέον ότι η Amazon απομακρύνει τακτικά από την online πλατφόρμα της βιβλία τα οποία παραβιάζουν τις αρχές λειτουργίας της.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Ο αμερικανικός όμιλος Simon & Schuster εξαγοράζει τον ολλανδικό όμιλο VBK

Στην εξαγορά του μεγαλύτερου ολλανδικού εκδοτικού ομίλου, Veen Bosch & Keuning (VBK), προχωρά ο αμερικανικός όμιλος Simon & Schuster, υλοποιώντας τη στρατηγική του για επέκταση σε περισσότερες αγορές ανά τον κόσμο,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.