fbpx
Βραβείο Bologna Ragazzi Award 2020 στο βιβλίο «Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου»

Βραβείο Bologna Ragazzi Award 2020 στο βιβλίο «Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου»

Μια μεγάλη τιμητική διάκριση, το βραβείο Bologna Ragazzi Award 2020, απέσπασε το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου του Jon Agee, που έχει μόλις κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, σε μετάφραση Ηλιάνας Αγγελή.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που φέρει ένα διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα κατά των προκαταλήψεων, τονίζοντας πως η ασφάλειά μας δεν εξασφαλίζεται με το να υψώνουμε τείχη. Το πρωτότυπο παιχνίδι του συγγραφέα και εικονογράφου Jon Agee μεταξύ των εικόνων και του κειμένου προκαλεί τους αναγνώστες να αμφισβητήσουν την ειλικρίνεια του αφηγητή.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή: «Οι εικόνες διαψεύδουν το κείμενο σε αυτό το έξυπνο, πνευματώδες και δυνατό εικονογραφημένο βιβλίο, στο οποίο ένας μικροσκοπικός λευκός ιππότης πιστεύει πως ο τοίχος που υψώνεται σε κάθε σελίδα θα τον προστατεύσει από τους κινδύνους της άλλης πλευράς. Οι χαρακτήρες, που θυμίζουν καρτούν, ανατρέπουν με τις κινήσεις του σώματός τους όσα είχε αντιληφθεί λανθασμένα ο μικρός ιππότης».

Τα βραβεία Bologna Ragazzi θεσπίστηκαν το 1996 και συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο σπουδαία διεθνή βραβεία που μπορεί να λάβει ένα παιδικό βιβλίο.
jon agee 2

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.