fbpx
Ποιες γραμματοσειρές προτιμούν οι συγγραφείς

Ποιες γραμματοσειρές προτιμούν οι συγγραφείς

Τις προτιμήσεις τους για τη γραμματοσειρά που επιλέγουν όταν γράφουν στον υπολογιστή αποκάλυψαν πολλοί συγγραφείς στο Twitter, έπειτα από σχετική προτροπή του συγγραφέα Sean Richardson.

Η συγγραφέας μυστηρίου Sophie Hannah προτιμά την Arial με μέγεθος 12, ενώ ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας John Scalzi είναι φανατικός της Georgia, επίσης με μέγεθος 12, αν και μόλις ολοκληρώσει το έργο του, το μετατρέπει σε Courier. Όσο για τον Καναδό συγγραφέα φαντασίας Guy Gavriel Kay, προτιμά τη γραμματοσειρά New Century Schoolbook σε μέγεθος 12.

Όμως φαίνεται πως τις περισσότερες προτιμήσεις συγκεντρώνει η γραμματοσειρά Times New Roman, την οποία χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων η συγγραφέας της λογοτεχνίας του φανταστικού Rebecca F Kuang, η Nicole Mello και ο Chuck Wendig. Το ίδιο και ο Ian Rankin, αλλά και η βραβευμένη με Costa μυθιστοριογράφος Sadie Jones, η οποία μιλώντας στην εφημερίδα Guardian διευκρίνισε ότι στο παρελθόν προτιμούσε την Courier, επειδή θυμίζει γραφομηχανή, αλλά έκτοτε έχει προσχωρήσει και αυτή στο κίνημα των Times New Roman, αν και για το έργο που γράφει αυτή τη στιγμή κινείται ανάμεσα σε Cambria και Arial, «επειδή ταιριάζουν στους χαρακτήρες του έργου μου».

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Ο αμερικανικός όμιλος Simon & Schuster εξαγοράζει τον ολλανδικό όμιλο VBK

Στην εξαγορά του μεγαλύτερου ολλανδικού εκδοτικού ομίλου, Veen Bosch & Keuning (VBK), προχωρά ο αμερικανικός όμιλος Simon & Schuster, υλοποιώντας τη στρατηγική του για επέκταση σε περισσότερες αγορές ανά τον κόσμο,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.