fbpx
Πιο ακριβοπληρωμένη συγγραφέας στον κόσμο η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Πιο ακριβοπληρωμένη συγγραφέας στον κόσμο η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων συγγραφέων της χρονιάς επέστρεψε για το 2019 η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, προσπερνώντας τον Τζέιμς Πάτερσον, που είχε βρεθεί στην κορυφή της λίστας το 2018.

Η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes, είχε φέτος έσοδα προ φόρων της τάξεως των 92 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς μεταξύ άλλων αποκόμισε κέρδη από το θεατρικό έργο Harry Potter and the Cursed Child, από θεματικά πάρκα αφιερωμένα στο σύμπαν του Χάρι Πότερ και από τη συμφωνία για μία νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον μικρό μάγο.

Ο Τζέιμς Πάτερσον βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με εκτιμώμενα έσοδα 70 εκατομμυρίων δολαρίων, επωφελούμενος σημαντικά από το βιβλίο The President Is Missing, που έγραψε μαζί με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα (36 εκατομμύρια δολάρια) και στην τέταρτη ο συγγραφέας του «Σπασίκλα» Τζεφ Κίνι (20 εκατομμύρια δολάρια), ενώ στην πέμπτη θέση, από την τρίτη το 2018, έχει υποχωρήσει ο Στίβεν Κινγκ (17 εκατομμύρια δολάρια).

Εκτός πεντάδας έμειναν φέτος οι Τζον Γκρίσαμ και Νταν Μπράουν, που πέρυσι ήταν τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.