fbpx
Βραβεύτηκε για το σύνολο του έργου της η Έντνα Ο’ Μπράιεν

Βραβεύτηκε για το σύνολο του έργου της η Έντνα Ο’ Μπράιεν

Με το βραβείο David Cohen, το οποίο από πολλούς θεωρείται «προθάλαμος» των Νόμπελ Λογοτεχνίας, τιμήθηκε για το σύνολο του έργου της η Ιρλανδή συγγραφέας Έντνα Ο’ Μπράιεν.

Το βραβείο θεσπίστηκε το 1992 από τον Ντέιβιντ Κόεν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες, και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε Βρετανούς ή Ιρλανδούς συγγραφείς για το σύνολο του έργου τους. Τρεις από τους προηγούμενους συγγραφείς που τιμήθηκαν με το βραβείο (Β.Σ. Νάιπολ, Ντόρις Λέσινγκ, Χάρολντ Πίντερ) απέσπασαν στη συνέχεια και το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Σχολιάζοντας τη βράβευσή της, η Ο’ Μπράιεν ανέφερε: «Συχνά βλέπω βιβλία που δεν έχω ξανακούσει ποτέ σε βιβλιοπωλεία και παρατηρώ ότι οι συγγραφείς έχουν λάβει τρία, τέσσερα ή πέντε βραβεία. Προφανώς, είμαι πολύ ευτυχής που έχω ένα βραβείο να βάλω στο πίσω μέρος του βιβλίου μου και στο μπροστινό μέρος του μυαλού μου». Όσο για το αν θεωρεί πως η βράβευσή της αποτελεί οιωνό για ένα μελλοντικό Νόμπελ Λογοτεχνίας, σχολίασε: «Οι χαρτορίχτρες δεν έχουν αποφανθεί ακόμη».

Τα τελευταία βιβλία της Έντνα Ο’ Μπράιεν που κυκλοφόρησαν στα ελληνικά είναι τα: Μικρές κόκκινες καρέκλες (μτφρ. Χριστίνα Σωτηροπούλου, Κλειδάριθμος 2017) και Λόρδος Μπάιρον: Οι έρωτές του (μτφρ. Σοφία Σκουλικάρη, Μεταίχμιο 2010), ενώ τον Απρίλιο του 2020 αναμένεται η έκδοση του νέου βιβλίου της, Μαριάμ – Το κορίτσι της Μπόκο Χαράμ, σε μετάφραση Χριστίνας Σωτηροπούλου, από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αντιδράσεις εκδοτών και συγγραφέων σχετικά με τη δημιουργία του νέου φορέα βιβλίου

Τα σωματεία εκδοτών και η Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίο έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής η ίδρυση του Ελληνικού Ιδρύματος Βιβλίου και...

ΝΕΑ
Έγινε η εκδήλωση για την παρουσίαση της έρευνας «Παιδί και ανάγνωση» του ΟΣΔΕΛ

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του...

ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.