fbpx
Τα βιβλία για τα οποία λέμε ψέματα ότι τα έχουμε διαβάσει

Τα βιβλία για τα οποία λέμε ψέματα ότι τα έχουμε διαβάσει

Περισσότεροι από τους μισούς ανάμεσα σε 2.000 συμμετέχοντες σε έρευνα της Sky Arts στη Βρετανία παραδέχτηκαν ότι έχουν πει πως διάβασαν κάποιο γνωστό βιβλίο, για να φανούν πιο έξυπνοι ή για να συμμετάσχουν σε μια σχετική συζήτηση.

Ειδικότερα, το 31% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι είπαν ψέματα για να φανούν πιο έξυπνοι, ενώ σε ποσοστό 37% ήθελαν απλώς να μπουν σε μια κουβέντα αναφορικά με το βιβλίο. Ορισμένοι μάλιστα ανέφεραν ότι έχουν τοποθετήσει στα ράφια της βιβλιοθήκης τους βιβλία που δεν έχουν διαβάσει ποτέ, απλώς επειδή τους κάνουν να φαίνονται πιο καλλιεργημένοι, ενώ άλλοι έχουν απομνημονεύσει κάποιες διάσημες φράσεις. Επιπλέον, ένας στους δέκα έχει ανεβάσει στα κοινωνικά δίκτυα μία φωτογραφία του με ένα «διανοουμενίστικο» βιβλίο στα χέρια, χωρίς ποτέ να το έχει διαβάσει.

Όσον αφορά τα βιβλία για τα οποία ψεύδονται οι περισσότεροι, στην κορυφή βρίσκεται η Βίβλος και στη δεύτερη θέση το Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια της Χάρπερ Λι, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν τα Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, 1984 του Τζορτζ Όργουελ και Περηφάνια και προκατάληψη της Τζέιν Όστεν.

 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.