fbpx
Ο ιδρυτής της αλυσίδας Waterstones δε νιώθει τύψεις για το κλείσιμο 500 βιβλιοπωλείων

Ο ιδρυτής της αλυσίδας Waterstones δε νιώθει τύψεις για το κλείσιμο 500 βιβλιοπωλείων

Ο Τιμ Γουότερστοουν είναι ο άνθρωπος που το 1982 άνοιξε στο Λονδίνο το βιβλιοπωλείο Waterstones, το οποίο εξελίχθηκε σε μία αλυσίδα-κολοσσό στη Βρετανία με περισσότερα από 250 καταστήματα. Ο Γουότερστοουν έχει κατηγορηθεί από βιβλιοπώλες ότι ευθύνεται προσωπικά για σχεδόν 500 λουκέτα που έχουν βάλει ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία, τα οποία δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν την πανίσχυρη Waterstones. Όμως ο ίδιος δε νιώθει τύψεις για κάτι.

«Η αλήθεια είναι ότι η Waterstones, όταν ξεκίνησε, ήταν το μικρότερο ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Δηλαδή, δεν είχαμε τίποτα», δήλωσε ο Γουότερστοουν στο BBC, αποδίδοντας εν μέρει την επιτυχία της επιχείρησής του στο διευρυμένο ωράριο και τη λειτουργία τις Κυριακές. «Αυτό που είχαμε ήταν αυτοπεποίθηση και μία πολύ ξεκάθαρη προσφορά, όπως και φανταστικό προσωπικό και εξαιρετικό επιχειρηματικό μοντέλο», ανέφερε ο Γουότερστοουν, ο οποίος πλέον δεν έχει κανένα μερίδιο και κανένα πόστο στην αλυσίδα.

Από το 2018, πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία διαθέτει το hedge fund Elliott Advisors.


 

Γιώργος Δουατζής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
2ος διαγωνισμός διηγήματος της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) προκήρυξε τον 2ο διαγωνισμό διηγήματος, αφιερωμένο στη μνήμη του Άγγελου Μαστοράκη, με θέμα: «Εναλλακτική ιστορία στην Ελλάδα». Η εναλλακτική ιστορία είναι ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.