fbpx

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ…

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ…Την ίδια στιγμή που οι Ναζί δολοφονούσαν μαζικά Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και πριν, πολλοί εφοριακοί στη ναζιστική Γερμανία όχι μόνο δεν είχαν γνώση αυτών των εγκλημάτων, αλλά μάλιστα αναζητούσαν εβραϊκής καταγωγής πολίτες που είχαν ήδη δολοφονηθεί, για να φορολογήσουν τον πλούτο τους, όπως αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο.

Στο βιβλίο αυτό, με τίτλο Γραφειοκρατία και Έγκλημα, η Γερμανίδα ιστορικός Κριστίν Κούλερ επιβεβαιώνει αυτό που πολλού υποψιάζονταν μέχρι σήμερα: ότι το υπουργείο Οικονομικών της ναζιστικής Γερμανίας διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στην απαλλοτρίωση του πλούτου των Γερμανών εβραϊκής καταγωγής. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου γνώριζαν τη σύνδεση (με το Ολοκαύτωμα) και κάποιες φορές έλαβαν μέρος στο σχεδιασμό», δήλωσε η συγγραφέας πριν την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου.

Ωστόσο, αυτό δεν ίσχυε για την ευρεία πλειοψηφία των απλών φοροεισπρακτόρων, οι οποίοι δε γνώριζαν τίποτα για τις μετατοπίσεις και δολοφονίες Εβραίων, αν και είναι βέβαιο πως οι ανώτεροί τους ήξεραν τα πάντα.
Σύμφωνα με την Κούλερ, εκτιμάται πως οι Εβραίοι κατείχαν πλούτο αξίας 16 δισεκατομμυρίων μάρκων της εποχής, από τα οποία 4 δισεκατομμύρια έφυγαν από τη χώρα μαζί με τους Εβραίους που κατάφεραν να την εγκαταλείψουν, ενώ τα υπόλοιπα 12 γέμισαν τα ταμεία της χιτλερικής Γερμανίας.

[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

 

Γιώργος Δουατζής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.